Ce este Sfânta Împărtășanie. Reguli pentru credincioșii care se împărtășesc
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 21.10.2020 la 11:58
Actualizat pe 21.10.2020 la 12:24
Încă ne când ne năștem, mulți dintre noi știm că încă de la Botez primim Sfânta Împărtășanie, însă ce semnifică această taine cu adevărat și ce reguli trebuie aplicate de fiecare dată când ajungem la Biserică pentru a o primi!
- Ce este Sfânta Împartășanie!
- Cum trebuie procedat în cazul celor mici!
Sfânta Împărtășanie este taina prin care orice creștin se împătășește cu Trupul și Sângele Domnului. Una dintre cele mai importante reguli înainte de a primi această taină este ca persoana să fie creștină și să creadă în Dumnezeu, dar și să respecte cu atenție mai multe condiții!
Ce este Sfânta Împartășanie. Reguli pentru Sfânta Împărtășanie. Ce sa faci înainte și după
Sfânta Împărtășanie este una dintre cele mai importante taine, deoarece în momentul în care este săvârșită fiecare creștin se împărtășeșe cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hrisos, iar ea asigură mântuirea tuturor credinicioșilor.
Înainte ca fiecare creștin să meargă la Biserică pentru a primi această taină, există reguli importante care trebuie respectate cu mare atenție.
Sfânta Împărtășanie se face doar pe stomacul gol, fără ca persoana respectivă să bea apă sau să fi mâncat ceva. Înainte de o primi trebuie să ai mare grijă să spui rugăciuni, iar pentru femei este interzis să se prezinte în fața preotului cu ruj pe buze.
După Sfânta Împărășanie este important să ai mare grijă la ce mânâci și la ce bei, pentru a nu pierde ”Trupul și Sângele Domnului”
Poți sa te împărtășești dacă nu ai ținut post?
Pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni, acestea se pot împărtăși chiar dacă nu au ținut post, însă pentru cei care nu prezintă nicio boală este recomandat să se fi ținut post măcar pentru 2-3 zile, astfel încât să se curețe de toate păcatele înainte de a primi Trupul și Sângele Domnului!
Poți să te impartașești daca nu te-ai spovedit?
Dacă nu te-ai spovedit, rămâne la alegerea fiecărui preot dacă vrea să te împărtășească sau nu. În mod normal fiecare persoană poate să fie împărtășită chiar și în cazul în care nu s-au spovedit, iar aici știm foarte bine cazurile copiilor mici sau ale bătrânilor!
Femeile la menstruație se pot împărtăși?
În cazul femeilor aflate la menstuație se știe foarte bine că acesta NU au voie să se împărtășească decât după această perioadă
Care sunt efectele împărtășaniei
Sfânta Împărtășanie se dă cu mare atenție doar celor care sunt vrednici în Hristos și care vor să primească această taină pentru liniștea sufletului și curățarea de toată păcatele. După ce te-ai împărtășit vei simți o eliberare de toate probleme și altfel aceasta va îndumnezeii pe om!
Sfânta Împărtășanie la copii
Împărtășania este primirea acestor mari sfințenii spre tămăduirea sufletului și a trupului și spre a ne învrednici de viața de veci cu Domnul. Copiii mici pot fi împărtășiți în fiecare duminică fără a se spovodi, însă după vârsta de 7 ani este indicat să fie spovedeți pentru a primi această taină.
În cazul în care cei mici prezintă agresivitate, fac lucruri urâte nu este indicat să ajungă să primească Sfânta Împărășanie!
Reguli pentru cei mici
Ca și în cazul celor mari, copii sunt împărtășiți la fel. Aceștia trec prin fața altarului, acolo unde primesc Sfânta Taina. În cazul bebelușilor aceștia trebuie ținuți de mamă pe partea dreaptă, cu mâinile ținute la corp și cu mare atenție pentru a nu da din picioare!