Va fi eliberat Cristi Borcea? Tribunalul urmează să facă o importantă decizie

Va fi eliberat Cristi Borcea? Tribunalul urmează să facă o importantă decizie © Arhivă

Cristi Borcea ar putea fi eliberat condiționat, dacă magistrații Tribunalului Ilfov decid să aprobe cererea afaceristului. Urmează ca judecătorii să ia o hotărâre miercuri, pe 6 noiembrie.

Cristi Borcea se află după gratii încă din februarie 2019, după ce a fost condamnat î ncazul dosarului retrocedărilor ilegale de terenuri din județul Constanța. Miercuri, Tribunalul Ilfov decide dacă admite sau nu eliberarea condiționată a afaceristului. Dacă da, atunci Cristi Borcea va lăsa în urmă Peninteciarul Jilava, acolo unde este închis timp de câteva luni.

O primă aprobare a fost contestată

În septembrie 2019, cererea de eliberare condiționată a lui Cristi Borcea a fost aprobată de magistrații de la Judecătoria Sectorului 4, însă această decizie, nefiind definitivă, a fost contestată de procurori.

„Analizând prevederile legale în vigoare în materia liberării condiţionate, instanţa retine că, potrivit art. 59 din Codul penal din 1969, poate fi liberat condiţionat condamnatul care a executat fracţiunea de pedeapsa prevăzută în mod obligatoriu de lege, este disciplinat, stăruitor în muncă şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale”, au motivat magistrații Judecătoriei Sectorului 4.

Zi mare pentru Cristi Borcea

Zilele trecute, gemenele lui Cristi Borcea și ale Valentinei Pelinel au împlinit 8 luni. Chiar dacă este departe de ele și nici măcar nu a putut fi alături de micuțele lui la naștere, afaceristul se gândește, cu siguranță, la ele. Asta se vede și în faptul că, de fiecare dată când ajunge din nou în fața judecătorilor, imploră să fie lăsat acasă pentru a le putea crește.


facebook whatsapp twitter pinterest