Cristi Borcea iese din închisoare. Judecătorii au aprobat cererea de eliberare condiționată

Cristi Borcea iese din închisoare. Judecătorii au aprobat eliberarea condiționată © Arhivă

Cristi Borcea iese, oficial, din închisoare. Tribunalul Ilfov a aprobat, miercuri, cererea de eliberare condiționată a fostului acționar al Dinamo.

Magistrații de la Tribunalul Ilfov au aprobat, miercuri, cererea de eliberare condiționată a lui Cristi Borcea. Drept urmare, fostul acționar urmează, cel mai probabil, să părăsească Penitenciarul Jilava în cursul acestei zile. Acolo este încarcerat încă din luna februarie, atunci când a fost condamnat în cazul dosarului retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța.

Cristi Borcea iese din închisoare

Astfel, magistrații de la Tribunalul Ilfov au respins contestația formulată de procurorii DNA, în urma deciziei de eliberare din primă instanță, a Judecătoriei Sectorului 4. Au decis, drept urmare, punerea de îndată în libertate a celebrului afacerist.

Decizia este definitivă.

Pe 11 septembrie 2019, Judecătoria Sectorului 4 au aprobat cererea de eliberare condiționată a lui Cristi Borcea, decizia nefiind însă una definitivă. Soluția instanței a fost costestată ulterior de procurori.

În motivația deciziei, magistrații Judecătoriei Sectorului 4 arată că au ajuns la această hotărâre pentru că afaceristul s-a dovedit muncitor în penitenciar, a participat la programe și a arătat că este dispus să se îndrepte.

„Analizând prevederile legale în vigoare în materia liberării condiţionate, instanţa retine că, potrivit art. 59 din Codul penal din 1969, poate fi liberat condiţionat condamnatul care a executat fracţiunea de pedeapsa prevăzută în mod obligatoriu de lege, este disciplinat, stăruitor în muncă şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale”, au motivat magistrații Judecătoriei Sectorului 4.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro