De ce nu este bine să comanzi ce îți recomandă ospătarul. Chef Florin Dumitrescu dezvăluie trucurile din restaurante
Publicat pe 26.04.2022 la 12:50 Actualizat pe 26.04.2022 la 12:50
Cu siguranță ți s-a întâmplat de foarte multe ori ca ospătarul să-ți recomande preparatele din restaurant. Chef Florin Dumitrescu a mărturisi diferite trucuri din bucătărie și explică motivul pentru care nu este bine să comanzi ceea ce-ți recomandă ospătarul. Iată care sunt trucurile bucătarilor!
- Chef Florin Dumitrescu, trucuri din bucătărie
- Iată motivul pentru care nu comandă ce îi recomandă ospătarul!
Cu toții ne-am confruntat cu astfel de situații atunci când mergem la un restaurant. De multe ori ospătarul recomandă ceea ce ar fi ideal să comanzi, mai ales atunci când ești nehotărât în privința preparatelor culinare.
Chef Florin Dumitrescu, trucuri din bucătărie
Chef Florin Dumitrescu a mărturisit de ce este bine să nu comanzi ceea ce-ți recomandă ospătarul într-un restaurant. Bucătarul de la Chefi la cuțite susține că bucătarii apelează la trucuri pentru a scăpa de preparatele din bucătărie. Chef Florin Dumitrescu recomandă ca fiecare dintre noi să mergem în restaurante care sunt destul de solicitate.
„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (...) Există acest astăzi vă recomand... coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi... să scăpăm de ele, înțelegi?
Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină”, a explicat Florin Dumitrescu în podcast-ul lui George Buhnici, potrivit antena3.ro.
Motivul pentru care chef Florin Dumitrescu nu mănâncă ciorbă în restaurante
Chef Florin Dumitrescu a mărturisit că nu mai mănâncă ciorbe în restaurante, asta după ce a descoperit că bucătarii l-au mințit cu privire la ingredinte. Bucătarul de la Chefi la cuțite susține că se adaugă foarte multe substanțe chimice, motiv pentru care a renunțat să mai comande ciorbe în restaurante.
„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Eu nu mai pot să mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea.
Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă. Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo... Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a mai spus Florin Dumitrescu.
Citește și: Rețeta de friptură de miel a lui chef Florin Dumitrescu. Ce trucuri are bucătarul de la Chefi la cuțite