De mâine, Japonia intră în stare de urgență din cauza coronavirusului

De mâine, Japonia intră în stare de urgență din cauza coronavirusului © arhiva

După ce s-a menținut destul de bine în pandemia cu noul coronavirus, Japonia a decis să declare stare de urgență. Aceasta este valabilă pentru șapte regiuni din țară, inclusiv Tokyo și Osaka.

Premierul japonez Shinzo Abe a anunțat că Japonia va intra în stare de urgență începând cu ziua de miercuri, 8 aprilie, situație ce va dura până la data de 6 mai. Precum în majoritatea țărilor, noua decizie le va permite guvernatorilor să ia mai multe măsuri de prevenție, dar și să restricționeze activitățile școlare precum și ieșitul din locuințe. 

„Am decis să declar stare de urgenţă deoarece am ajuns la un punct în care răspândirea infectărilor a devenit rapidă şi vastă în întreaga ţară şi riscă să aibă un impact grav asupra vieţilor oamenilor şi asupra economiei”, a spus premierul japonez. 

Locuitorii din șapte regiuni ale țării ( Tokyo, Chiba, Kanagawa, Saitama, Osaka, Hyogo și Fukuoka) vor trebui să renunțe la ieșirile din case care nu sunt urgente. Deplsarile la cumpărături și spitale nu vor restricționate.

Până în acest moment, Japonia are peste 4800 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar numărul deceselor a ajuns la 108.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro