EXCLUSIV! Ce medicamente au fost găsite în stomacul Cristinei Țopescu

EXCLUSIV! Ce medicamente au fost găsite în stomacul Cristinei Țopescu © Arhivă

Medicii legiști au identificat medicamentele care au fost găsite în stomacul Cristinei Țopescu, în timp ce efectuau autopsia.

Potrivit surselor Spynews.ro, în organismul Cristinei Țopescu au fost găsite diazepam (folosit pentru a trata anxietatea și insomnia) și ketonal (folosit pentru tratarea bolilor reumatice inflamatorii).

Pe site-urile de specialitate, diazepamul este descris ca fiind un medicament „din categoria benzodiazepinelor cu efect anxiolitic”. În mod obișnuit, este folosit pentru a trata afecțiuni precum tulburarea de anxietate, spasmele musculare, crizele epileptice sau insomnia. Este administrat pe cale orală, intrarectală sau parenterală. Efectele secundare ale diazepamului pot include somnolența sau problemele de coordonare.

Ketonalul este un medicament ce conține ketoprofen, substanță antiinflamatoare și antireumatică nesterodiană, folosită în principal pentru tratarea bolilor reumatice inflamatorii. Următoarele afecțiuni sunt tratate de ketonal:

- poliartrită reumatoidă

- spondilartrită seronegativă (spondilită anchilozantă, artrită psoriazică, artrită reactivă)

- gută şi pseudogută

- artroze

- manifestări reumatice extraarticulare (tendinite, bursite, capsulite)

- durere postoperatorie

- dismenoree primară

- durere osoasă datorită metastazelor tumorale

- durere posttraumatică.

Principalele posibile efecte secundare ale utilizării de ketonal sunt cele asupra mucoasei gastrice, acest lucru putând duce la „tulburări gastro-intestinale ca greaţă, diaree, constipaţie, discomfort gastro-intestinal şi durere abdominală, flatulenţă, vărsături, anorexie, creşterea apetitului, gastrite, stomatite, xerostomie, salivaţie, pancreatite şi, mai rar, colite”, conform csid.ro.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro