FOTO / Laura Cosoi, dezvăluiri despre perioada alăptării: "Eu nu sunt specialist în domeniu, nici Mafalda"
Publicat pe 22.08.2018 la 23:25 Actualizat pe 23.08.2018 la 12:40
De când a devenit mămică, Laura Cosoi comunică din ce în ce mai mult cu internauţii despre sarcină, sfaturi prenatale şi postnatale. Vedeta îşi împărtăşeşte trăirile şi evenimentele zilnice pe blog, ba mai mult în ultima postare le explică urmăritorilor ei ce mănâncă ea în perioada în care o alăptează pe micuţa Rita.
De când a devenit mămică, Laura Cosoi comunică din ce în ce mai mult cu internauţii despre sarcină, sfaturi prenatale şi postnatale. Vedeta îşi împărtăşeşte trăirile şi evenimentele zilnice pe blog, ba, mai mult, în ultima postare le explică urmăritorilor ei ce mănâncă în perioada în care o alăptează pe micuţa Rita.
Laura Cosoi le-a destăinuit fanilor ei că bea foarte multă apă, nu mănâncă sărat sau picant, bea cafea puţină , dar doar după ce alăptează şi mănâncă foarte multe fructe şi legume. Ea este de părere că fiecare mamă e diferită în felul ei şi că ea nu poate da sfaturi concrete, ci poate doar să povestească din propria experienţă.
"În ultima vreme, foarte multă lume m-a întrebat care este alimentația corectă a mamei în timpul alăptării. Eu nu sunt specialist în domeniu, nici Mafalda să știu ce este mai bine pentru fiecare mama în parte și pentru copilul ei. Pot vorbi doar din propria mea experiență alături de Rita. Consider că fiecare mama este unică și la fel bebelușul ei. Pot însă să-ți ofer câteva tipsuri referitoare la modul cum procedez eu cu fetiță mea. Dacă vei consideră că sunt potrivite și pentru ține și îți vor fi de folos ar fi o mare bucurie pentru mine. În primul rând vreau să-ți spun că nu am primit niciun fel de interdicție alimentară de la neonatolog, pediatru sau consultantul în lactatie. Iau în continuare schinduf, o plantă care, pe lângă faptul că sporește cantitatea de lapte, ajută și la menținerea sănătățîi mamei. În rest, mănânc ce mi-a făcut bine și înainte, cu unele mici corecții. Iată-le. 1. Beau multă apă, pentru că alăptarea deshidratează. Sunt necesari minimum 3 litri de apă pe zi pentru a evita probleme legate de deshidratare. Bineînțeles, beau apă plata – nu băuturi carbogazoase. 2. Nu mănânc sărat, pentru că asta ar însemna că organismul meu să rețînă în țesuturi cantitatea de apă pe care o beau. 3. Nu mănânc picant, pentru că lucrul acesta ar putea să o deranjeze pe Rita, în sensul că laptele și-ar putea schimbă gustul. Dacă ei îi place laptele așa cum e acum, mă gândesc că ar fi înțelept să nu schimb „rețeta”. 4. Nu mănânc alimente care balonează. Lucrul acesta ne-ar face rău și mie și fetiței. Așadar, în această perioada, nu mănânc fasole boabe, mazăre, varză, soia sau linte. 5. Mănânc legume și fructe cât simt nevoia. Prefer legumele și fructele proaspete, de sezon, cât mai variate și consum atâtea câte îmi pică bine. 6. Beau puțină cafea, după ce alaptez, dimineață. Însă am grijă că după aceea să beau și o cantitate mare de apă.", au fost sfaturile date de Laura Cosoi.