Irina Rimes a explodat, în urma valului de critici legate de Brâncuși: „V-ați dori să vorbesc în termeni academici?”

+3 click pentru
galerie

Irina Rimes a explodat, în urma valului de critici legate de Brâncuși: „V-ați dori să vorbesc în termeni academici?” © Instagram

În urma valului de critici generat de numirea ei în postura de ambasador al Zilei Constantin Brâncuși, Irina Rimes a explodat și s-a apărat în fața societății. Într-un mesaj destul de lung, artista susține, în mare, că deși nu are studii de scecialitate în domeniu, acest lucru nu ar trebui să o împiedice să admire frumosul muncii celebrului sculptor.

Irina Rimes a fost, în ultimele zilei, în centrul unei așa-zise dezbateri publice. Mai mulți oameni nu au fost de acord cu decizia Ministerului Culturii de a o desemna pe artistă ambasadorul Zilei Brâncuși. Acum că ziua cu pricina a trecut, Irina Rimes încearcă să se scape de situația extrem de neplăcută.

Cum se apără Irina Rimes

Pe scurt, Irina Rimes spune că nu își va permite niciodată să analizeze opera lui Brâncuși de parcă ar fi o părere avizată. Acest lucru nu o împiedică, însă, să se bucure de frumusețea lucrărilor sale din postura unei iubitoare de artă.

„Nu îndrăznesc şi nu îmi permit niciodată să analizez opera lui Constantin Brâncuşi pentru că nu sunt avizată în artă, nu sunt vreun doctor docent, nu am studii în artă vizuală, dar îmi permit să o simt, îmi permit să mă bucur de sentimentele pe care mi le provoacă”, a declarat Irina Rimes, potrivit MEDIAFAX.

Irina Rimes a continuat: „V-aţi dori să vorbesc în termeni academici sau să vorbesc despre modernismul sau despre valenţele stilistice ale lui Brâncuşi?! Dacă aş putea să fac asta nu aş face-o. De ce? Pentru că mie îmi place să trec totul prin prisma imaginaţiei mele.”

Ziua Constantin Brâncuși a fost miercuri, pe 19 februarie. Și atunci Irina Rimes a postat un mesaj, însă unul profesionist, din postura de ambasador.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro