Care a fost primul loc de muncă a lui Nicolae Guță. Manelistul a fost un adevărat meșter în tinerețe

+3 click pentru
galerie

Care a fost primul loc de muncă a lui Nicolae Guță. Manelistul a fost un adevărat meșter în tinerețe © Arhiva

Nicolae Guță este unul dintre cei mai apreciați maneliști de la noi. Nu degeaba i se spune regele muzicii de petrecere, pentru că Guță a știut mereu cum să se păstreze fruntaș în topurile muzicale. Puțină lume știe însă că artistul nu a făcut cunoștință cu scena din copilărie, ci a avut o altă meserie.

Nicolae Guță a început în anul 1992 să cânte, fiind și anul în care a lansat primul album, ce combina mai multe stiluri, printre care cel lăutăresc și jazz-ul țigănesc. A cunoscut ușor notorietatea și a fost apreciat de mulți critici, talentul său muzical fiind de necontestat. Însă pe vremea în care nu avea încă buletin, Nicolae Guță s-a angajat la Căile Ferate Române, la Petroșani, alături de mai mulți prieteni.

A munci din greu pentru banii săi și a făcut muca de jos, lucrând cu târcăcopul și lopata, pentru câțiva lei, pe când avea doar 13 ani. A fost concediat și ulterior s-a angajat la Regia Apelor, tot în Petroșani, orașul natal, și de la un job de muncitor necalificat a furat meserie de maistru și a reușit să devină sudor-instalator. Așadar, Nicolae Guță are o meserie la bază, dar a preferat microfonul în schimbul muncii fizice, o alegere pe care cu siguranță nu o regretă nici în prezent. 

Ce mașină conduce Nicolae Guță

Manelistul are bani de îi poate întoarce cu lopata, iar doritorii trebuie să scoată sume mari pentru ca artistul să cânte la diverse evenimente. La așa condiție financiară, ai spune că Nicolae Guță conduce doar bijuterii pe patru roți, însă realitatea este cu totul alta. Manelistul preferă să conducă în București un autoturism fabricat în România și folosit de mulți Români. Nicolae Guță consideră că țara are drumuri proaste și se teme și de faptul că cineva îi va lovi mașina în aglomerația din Capitală.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest