Rețeta de plăcintă cu portocală a Majdei Aboulumosha. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul este uimitor
Publicat pe 04.04.2021 la 20:27 Actualizat pe 04.04.2021 la 20:27
Dacă vrei să-ți impresionezi familia și să le gătești celor dragi ceva gustos, rapid și fără prea multe ingrediente, ei bine, noi îți prezentăm rețeta de plăcintă cu portocală a Majdei Aboulumosha. Iată care sunt ingredientele, dar și pașii pentru ca desertul să-ți iasă ca la carte.
- Ingredientele de care ai nevoie pentru a face plăcinta cu portocală a Majdei Aboulumosha
- Cât de ușor și repede se face plăcinta cu portocală a Majdei Aboulumosha
Ingredientele de care ai nevoie pentru a face plăcinta cu portocală a Majdei Aboulumosha
Faptul că Majda este una dintre cele mai talentate vedete în ceea ce privește gastronomia nu mai e un secret pentru nimeni. Ba chiar mai mult de atât, simpatica vedetă a reușit să ducă pasiunea sa la nivel de artă, iar recent a participat și la emisiunea Chefi la cuțite.
În plus, frumoasa vedetă nu s-a ferit să recunoască faptul că a ajuns chiar să câștige foarte bine din pasiunea sa pentru dulciuri, iar doritorii se bat la ușa ei.
Și pentru că știe că dulciurile și rețetele sale sunt extrem de apreciate de fani, Majda a decis să împărtășească cu aceștia o idee simplă și ușoară de desert.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a realiza Plăcinta cu portocală, pe care o face Majda:
- un pachet de foi pentru plăcintă, în cazul în care nu vrei să faci chiar tu foile de plăcintă
- 4 ouă
- 50 grame de zahar
- 200 ml de ulei
- 15 grame praf de copt
- 1 esență de vanilie
- 250 grame de iaurt
- coaja rasă de la o portocală
Pentru sirop este nevoie de:
- 400 grame de zahăr
- 250 ml suc de portocală stors de la 3 portocale
- 250 ml de apă
- o linguriță apă de trandafir sau de portocală ( opțional)
Cât de ușor și repede se face plăcinta cu portocală a Majdei Aboulumosha
Rețeta de plăcintă a Majdei este una extrem de ușoară, al cărei rezultat este garantat, dacă sunt urmați cu exactitate toți pașii.
Mai întâi foile trebuie rupte în bucățele, iar mai apoi băgate la cuptor. Trebuie lăsate 10 minute la o temperatură de 90 de grade. Între timp, trebuie să te ocupi de sirop. Acesta va fi lăsat să fiarbă, iar mai apoi lăsat să se răcească.
Apoi, într-un bol, adăugă ouăle peste care pune zahărul. Acestea trebuie mixate până când zahărul ajunge să se topească. În același bol va trebui să pui pe rând uleiul, iaurtul, praful de copt și coaja de portocală.
Pasul următor este să amesteci foile pe care le-ai pus la cuptor mai devreme cu aluatul, urmând ca totul să ajungă într-o tavă, iar mai apoi la cuptor, la o temperatură de 170 de grade, preț de 25-30 de minute.
După 10 minute, după ce va fi scoasă de la cuptor, se va adăuga siropul. Recomandarea Majdei este ca plăcinta cu portocală să se consume rece. Poftă bună!