Rețetă de prăjitură Fanta. Iată cum se prepară desertul delicios atunci când ești în pană de idei
Publicat pe 02.04.2021 la 23:52 Actualizat pe 02.04.2021 la 23:52
Prăjitura Fanta este unul dintre cele mai rapide și delicioase deserturi, dar și una dintre cele mai celebre, tocmai pentru că se prepară într-un timpp foarte scurt și are un succes surprinzător în rândul oamenilor de toate vârstele.
- Cel mai simplu și răcoritor desert
- Iată cum se prepară prăjitura Fanta
Prijitura Fanta este unul dintre cele mai bune, de succes și rapid de preparat rețete. Desertul nu doar că te va scoate din impas atunci când nu ai idei sau prea mult timp de preparare, dar te va ajuta să faci și o impresie bună în fața musafirilor sau chiar a familiei apropiate pe care dorești să o răsfeți.
Așadar, dacă ai de gând să prepari această prăjitură, vei avea nevoie în primul rând de aproximativ o oră pentru prepararea ei, însă rezultatul va fi cu siguranță unul cu mult peste așteptări.
Ingrediente pentru blat
5 ouă
150 grame de faină
200 grame de zahăr
40 ml de ulei
40 ml cacao
Un praf de sare
O linguriță de esență de portocale
Ingrediente pentru cremă
O jumătate de kilogram de brânză de vaci
250 grame de mascarpone
100 grame de unt
150 grame de zahăr pudră
50 grame de zahăr vanilinat
50 grame de cacao
O linguriță de esență de vanilie
Ingrediente pentru jeleu
Un litru de suc de portocale
100 grame de zahăr
100 grame de amidon de porumb
Mod de preparare blat
Se pun cele cinci ouă într-un bol, apoi zahărul și făina. Se amestecă până ce compoziția își triplează volumul, apoi se adaugă praful de cacao și se amestecă. Se încorporează restul ingredientelor, adăugând uleiul, esență de portocale, apoi ușor făina. Se toarnă totul într-o tavă apoi se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se ține aproximativ 20 de minute.
Mod de preparae cremă
Se pune untul într-un bol bale, se adaugă zahărul simplu și cel vanilinat. Se încorporează totul până ce se formează o cremă. Se adaugă brânza de vaci iar apoi brânza mascarpone, cea din urmă ținându-se în prealabil la frigider până la folosire. Se mixează totul, însă nu în exces, existând riscul de a se tăia compoziția.
Mod de preparare jeleu
Se pune sucul de portocale într-o cratiță și se adaugă amidonul de porumb, apoi zahărul și se amestecă. Se ține pe foc și se amestecă până se formează o compoziție groasă. Se ia cratița de pe foc, se acoperă cu o folie de palstic și se lasă să se răcească la temperatura mediului.
Pentru asamblare nu ai nevoie decât de toate componentele. Pui blatul pe o tavă cu pereți ce se pot detașa, apoi întinzi crema de brânză. Nivelează crema, apoi adaugă jeleul de portocale după ce l-ai mai amestecat o dată înainte. Se lasă totul la frigider pentru câteva ore, sau chiar până a doua zi pentru ca prăjitura să prindă forma dorită. Când vezi că desetul s-a înghegat suficient, scoți pereții tăvii și o tai, apoi o servești alături de cei dragi.
Citește și: Cea ma simplă rețetă de negresă de post. Iată cât de ușor este!