Sofia Vicoveanca, despre momentele de cumpănă din viaţa ei: „Eu sunt refugiată iar tatăl meu a fost prizonier mulţi ani!”

+3 click pentru
galerie

Sofia Vicoveanca, despre momentele de cumpănă din viaţa ei „Eu sunt refugiată iar tatăl meu a fost prizonier mulţi ani!” © captura video

Sofia Vicoveanca a fost de curând invitată în cadrul unei emisiuni TV unde a vorbit despre activitatea sa profesională dar şi despre unele încercări pe care le-a avut în viaţă.

Privighetoarea Bucovinei este un reper al muzicii populare, are peste 60 de ani de carieră.

„Pe 23 februarie voi fi în Seattle, Statele Unite invitată de Consiliul Organizator al Bisericii. În trecut am mai fost invitată dar nu am avut viză, acum am primit viză şi voi participa la o întâlnire de suflet cu românii. Voi pleca mai devreme cu câteva zile pentru a mă acomoda cu fusul orar! Pe 9 şi 10 martie voi fi în Spania iar la finele lunii martie în Canada (...) Sunt formată pe alte vremuri şi am rămas cu această meteahnă să mă autocenzurez. Întotdeauna vorbesc cu grijă pentru că oamenii sunt diferiţi şi nu vreau să stric starea cuiva. Trebuie să ai grijă cât vorbeşti şi cum te porţi” a povestit Sofia Vicoveanca despre planurile imediate în cariera sa.

Întrebată de moderatorii emisiunii TV despre cel mai dificil moment când a fost nevoită să cânte, Sofia Vicoveanca a continuat:

„La mine este o poveste lungă şi grea, eu sunt refugiată din partea Cernăuţiului. Tatăl meu a fost prizonier mulţi ani! Fraţii mei au murit la patru ani distanţă unul de celălalt. S-a întâmplat ca în ziua înmormântorii fiecăruia să trebuiască să cânt. Efectiv mi-am uitat versurile. M-am rugat şi totul a ieşit bine dar sufletul îmi plângea. Am cântat fără să zâmbesc. Au fost cele mai grele seri! Când am ajuns acasă doar pereţii au fost martori la suferinţa mea, nu doresc nimănui acest lucru!” a dezvăluit cântăreaţa.

Despre prima experienţă în faţa publicului cântăreaţa de muzică populară a spus că s-a întâmplat în satul natal, Vicov şi emoţia nu a părăsit-o niciodată

A.S.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro