Zi tristă pentru Ștefan Bănică Jr. Astăzi se împlinesc 24 de ani de la moartea tatălui său

+2 click pentru
galerie

Zi tristă pentru Ștefan Bănică Jr. Astăzi se împlinesc 24 de ani de la moartea tatălui său © spynews.ro

Pe 11 noiembrie, Ștefan Bănică Senior ar fi împlinit 86 de ani. Din păcate, artistul s-a ridicat la ceruri la vârsta de 61 de ani, pe 26 mai 1995, lăsând în urmă regrete şi lacrimi. Nimeni nu l-a uitat, iar fiul lui îi aduce un omagiu în fiecare an. 

Ştefan Bănică Senior rămâne unul dintre cei mai talentaţi artişti ai României. A văzut lumina zilei în Bărăgan, într-o căsuţă modestă din târgul de pe malul Borcei. Locuinţa există şi astăzi la Călăraşi, însă aproape nimeni nu ştie că acolo s-a născut Ştefan Bănică senior.

Printre filmele în care a jucat se numără: Cel mai iubit dintre pământeni (1993), Harababura (1990), De ce trag clopotele, Mitică? (1982), Singur printre prieteni (1979), Nea Mărin miliardar (1978).

În viaţa lui a apărut Ştefan Bănică junior pe data de 18 octombrie 1967. Mai târziu, cu o altă femeie, a avut un al doilea băiat: Alexandru Bănică, care a murit în 2011, în urma unui accident de circulaţie.

Tragedia a avut loc în anul 2011, pe strada Matei Voievod din Sectorul 3 al Capitalei. Şoferul maşinii, prietenul cel mai bun al lui Alexandru Silviu, a pierdut controlul volanului şi, din cauza vitezei, a intrat într-un stâlp din beton. Acesta a supravieţuit, dar fratele actorului s-a stins pe patul de spital, la doar 25 de ani. 

Cea mai neagră zi din viaţa lui Ştefan Bănică Junior rămâne 27 mai 1995, ziua în care tatăl său a urcat la ceruri. 

Marele artist îşi doarme somnul de veci într-un colţ al cimitirului Reinvierea din Capitală. La mormântul cochet, din marmură albă, Ştefan Bănică Junior merge an de an să îi aprindă o lumânare tatălui său.

A.O.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro