Așa ceva nu s-a mai întâmplat! Regina Elisabeta se retrage pe perioadă nedeterminată

Așa ceva nu s-a mai întâmplat! Regina Elisabeta se retrage pe perioadă nedeterminată © Profimedia

Decizie fără precedent a Reginei Elisabeta! În plină pandemie de coronavirus, suverana Regatului Unit a decis să se retragă din viața publică timp de mai multe luni. Marchează, astfel, cea mai lungă perioadă de absență din cei 68 de ani de când se află pe tronul Marii Britanii.

Regina Elisabeta a hotărât să se retragă din îndatoririle oficiale pe o perioadă nedeterminată, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Sunday Times. Singurul termen oferit a fost cel de „câteva luni” de absență, însă, oficial, retragerea suveranei este timp de câteva luni.

În vârstă de 94 de ani, Regina Elisabeta va rămâne la Castelul Windsor, în condițiile în care luna mai era perioada în care suverana se întorcea la Palatul Buckingham. În această perioadă extraordinară, acesta va rămâne închis pe toată perioada verii.

Reprezentanții Reginei au anulat deja toate angajamentele publice prevăzute pentru această vară și începutul toamnei. Între aceste îndatoriri se numără și sărbătoarea Trooping de Colour și ceremonia Ordinului Jaretierei.

Marea Britanie, puternic lovită de coronavirus

Regatul Unit a fost puternic lovit de pandemia de COVID-19, ca urmare a măsurilor de distanțare luate cu întârziere de autoritățile britanice. Boris Johnson, premierul englez, a dorit inițial să imunizeze populația și nu a dorit închiderea economiei. Ulterior, a revenit asupra deciziei și a carantinat țara, chiar el fiind diagnosticat cu noul coronavirus și fiind internat la Terapie Intensivă.

Până la ora actuală, Marea Britanie a înregsitrat 219.183 de cazuri de COVID-19 și 31.855 de decese. Regatul va mai rămâne în carantină până pe cel puțin 1 iunie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro