Prima declarație a Prințului Harry, după ce i-a fost retras titlul regal: „Simt o mare tristețe pentru că s-a ajuns la asta”

Prima declarație a Prințului Harry, după ce i-a fost retras titlul regal © Hepta

În urmă cu câteva zile, Prințul Harry și Meghan Markle anunțau, printr-un comunicat comun, că au decis să renunțe la poziția de „seniori” în Casa Regală. Acum, după hotărârea anunțată de Regina Elisabeta, Prințul Harry a făcut primele declarații personale.

Prințul Harry s-a declarat întristat de faptul că s-a ajuns la o astfel de decizie, având în vedere că și-a dorit ca el și soția sa, Meghan, să poată reprezenta în continuare Familia Regală și interesele Reginei.

În schimb, discuțiile ample dintre membrii familiei au dus la decizia de a le retrage titlurile de „Alteța Sa Regală” Ducilor de Sussex și de a le interzice să o mai reprezeninte pe Regină.

„Decizia pe care am luat-o pentru mine şi soţia mea nu a fost luată uşor. Speranţa noastră a fost de a continua să o slujim pe Regină, Commonwealth-ul şi asociaţiile mele militare, fără finanţare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”, a declarat Harry, potrivit presei britanice.

A dorit să ofere asigurări că a rămas „aceeași persoană pe care mulți dintre voi ați urmărit-o crescând”, pronunțând că singurul lucru care s-a schimbat este perspectiva lui, pe care a definit-o ca fiind „mai clară”.

„Regatul Unit este casa mea şi locul pe care îl iubesc. Asta nu se va schimba niciodată. (…) Simt o mare tristeţe pentru că s-a ajuns la asta”, a mai precizat Prințul Harry.

Pe lângă hotărârile mai sus menționate, Ducii de Sussex și-au pierdut și finanțarea publică, cei doi anunțând că vor returna banii investiți în amenajarea conacului de la Frogmore.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro