Prințul Harry și Meghan Markle își vor pierde titlurile regale și finanțarea publică

Prințul Harry și Meghan Markle își vor pierde titlurile regale și finanțarea publică © Hepta

Prințul Harry și Meghan Markle își vor pierde titlurile regale și accesul la fonduri publice, a anunțat Regina Elisabeta a II-a. Mai mult, Ducii de Sussex, care au ales să se distanțeze de Familia Regală, vor returna banii proveniți din taxe care au fost folosiți pentru amenajarea locuinței lor, Frogmore Cottage.

Meghan Markle și Prințul Harry nu vor mai fi membri activi ai Casei Regale. Decizia a fost luată ca urmare a dezvăluirii Ducilor de Sussex, care au ales să renunțe la rolurile de „seniori” ai Familiei Regale. După discuții intense cu membrii familiei, acesta este acordul la care s-a ajuns, urmând ca schimbările să fie aplicate începând cu primăvara anului în curs.

Drept urmare, Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai beneficia de titlul de Alteța Sa Regală. Vor rămâne, însă, în continuare Duci de Sussex.

Nu o vor mai reprezenta pe Regină, nu vor mai fi membri activi ai Casei Regale și nu vor mai beneficia de finanțare publică. De asemenea, Meghan și Harry vor returna cele 2,4 de milioane de lire sterline investite în amenajarea Frogmore Cottage, reședința din Marea Britanie a cuplului.

Comunicatul integral al Reginei:

„După multe luni de conversaţii şi discuţii mai recente, sunt mulţumită că împreună am găsit o cale constructivă şi cu susţinere pentru viitor, pentru nepotul meu şi familia sa. Harry, Meghan şi Archie vor fi mereu membri mult iubiţi ai familiei mele. Înţeleg problemele cu care s-au confruntat ca urmare a atenţiei intense asupra lor din ultimii doi ani şi le susţin dorinţa de a avea o viaţă mai independentă. Le mulţumesc pentru toată munca depusă în această ţară, în Commonwealth şi dincolo de aceasta şi sunt în special mândră de felul în care Meghan a devenit atât de rapid parte a familiei. Este dorinţa întregii mele familii ca înţelegerea de astăzi să le permită să înceapă să construiască o nouă viaţă fericită şi liniştită.”


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro