Suma donată de Leonardo DiCaprio, pentru ajutorarea Australiei, lovită de incendiile catastrofale

Suma donată de Leonardo DiCaprio, pentru ajutorarea Australiei, lovită de incendiile catastrofale © Hepta

Numeroase vedete au anunțat că donează bani pentru ajutorarea Australiei, mistuită de incendii care ard de câteva luni bune. Printre ele se numără și Leonardo DiCaprio, care va face o donație generoasă prin intermediul organizației Earth Alliance, înființată chiar de către actorul american.

Leonardo DiCaprio a anunțat că donează 3 milioane de dolari, pentru sprijinirea Australiei, în timpul în care țara este devastată de incendii dezastroase. Actorul a înființat un fond, numit Australia Wildfire Fund, prin intermediul căruia creează „un răspuns internațional la incendiile de vegetație catastrofice”, scrie ABC News.

Leonardo DiCaprio a înființat Earth Alliance, o organizație pentru protecția mediului, împreună cu Laurene Powell Jobs și Brian Sheth, doi filantropi. Nu este singura celebritate care donează, cauzei alăturându-se și vedete precum Elton John, Kylie Jenner, Chris Hemsworth, Metallica, Pink sau Nicole Kidman.

Australia arde încontinuu

Aria dezastrului provocat de incendii este de mărimea Coreei de Sud. Mai exact, 103.000 de kilometri pătrați au fost distruși de incendiile de vegetație intense. Cele mai grave focuri au fost în statul Victoria, acolo unde a fost nevoie de intervenția navelor de război ale marinei pentru a evacua oamenii din calea văpăii.

Cel mai mult a avut de suferit fauna Australiei, în jur de un miliard de animale murind din cauza incendiilor devastatoare.

În prezent, mai sunt opt focare de foc active. Pompierii au profitat de temperaturile ceva mai scăzute din ultimele zile și se pregătesc de ce-i mai rău, în condițiile în care arșița și vântul vor reveni la finalul săptămânii.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro