Simona Sensual, totul despre ce înseamnă să fii vegetarian! Ce părere ai despre teoria ei?
Publicat pe 29.08.2014 la 19:13 Actualizat pe 29.08.2014 la 19:45
Simona Sensual le-a oferit prietenilor o lecţie despre ce înseamnă să fii vegetarian. Blondina le-a explicat pe larg teoria în care crede ea.
Simona Sensual le-a oferit prietenilor o lecţie despre ce înseamnă să fii vegetarian. Blondina le-a explicat pe larg teoria în care crede ea.
Simona Sensual le-a "vândut" prietenilor virtuali o lecţie ce merită studiată. Aceasta a postat pe contul personal de socializare un mesaj prin care le explică tuturor ce înseamnă să fii vegetarian.
"Cum să devii vegetarian? Este foarte ușor pentru un vegetarian să întrunească nivelul optim de proteine. Aproape toate legumele, boabele, cerealele, nucile sau semințele conțin, mai mult sau mai puțin proteine. Dulciurile, grăsimile sau alcoolul nu au un aport prea mare de proteine, deci o alimentație în care se consumă acestea, are toate șansele să fie chiar prea săracă în proteine. Însă vegetarienii au o regim variat: legume, cereale, semințe și astfel au foarte rar probleme în aigurarea unui nivel optim de proteine, atâta timp cât în alimentația lor există un nivel satisfăcător de calorii pentru a putea fi menținută greutatea corporală.
Dar ce putem spune despre proteinele combinate sau complementare? Așadar, se pare că problemă proteinelor este mult mai complexă. Să aruncăm o privire asupra mitului proteinelor complementare. Proteinele sunt alcătuite din aminoacizi, adesea descrise precum un bloc. Organismul uman are mare nevoie de aminoacizi nu de proteine. Corpul uman nu poate să producă nouă din cei douăzeci de aminoacizi existenți, deci aceștia sunt considerați esențiali. Cu alte cuvinte, trebuie să obținem acești nouă aminoacizi din alimentație, pentru a putea fi produse proteinele.
Ouăle, laptele de vacă au fost desemnate că furnizori principali de proteine. Asta înseamnă că acestea conțin cantități mari de aminoacizi. Soia, spanacul de asemenea conțin mari cantități de proteine. Alte surse de proteine de origine non-animală, conțin în mod normal, toți aminoacizii esențiali, însă unul sau doi dintre aceștia pot fi în cantități mai mici. De exemplu, cerealele au un conținut scăzut de lysina (unul dintre aminoacizii esențiali), iar legumele sunt sărace în metionină (alt aminoacid esențial).
Pentru a obține o combinație optimă de aminoacizi esențiali, se recomandă consumul de cereale nerafinate, legume, semințe, nuci de-a lungul unei zile, astfel încât, chiar dacă un aliment este sărac într-un tip de aminoacid, este compensat de consumul altuia", a scris Simona Sensual pe Facebook.
A.C.
Foto: Facebook
Citeşte şi: