VIDEO Amănunte şocante ies la iveală în cazul tânărului ucis în Secţia 10! "Poliţiştii au ameninţat că îl omoară şi l-au omorât!"

Publicat pe 17.03.2014 la 00:02 Actualizat pe 16.03.2014 la 23:52

Spynews prezintă detalii incredibile din culisele cazului suspect de la Secţia 10 Poliţie, unde un bărbat de 26 de ani a murit, cu splina ruptă, din cauza unei hemoragii interne. Un poliţist a fost deja arestat, iar mama victimei susţine că omorul a fost comis cu premeditare, fiindcă bărbatul fusese ameninţat de agenţi ai Secţiei 10 că va fi ucis în bătaie!

VIDEO Amănunte şocante ies la iveală în cazul tânărului ucis în Secţia 10! "Poliţiştii au ameninţat că îl omoară şi l-au omorât!"

Elena Dumitrache susţine că fiul ei a fost ameninţat cu moarte de un agent de la Secţia 10 Poliţie

Spynews prezintă detalii incredibile din culisele cazului suspect de la Secţia 10 Poliţie, unde un bărbat de 26 de ani a murit, cu splina ruptă, din cauza unei hemoragii interne. Un poliţist a fost deja arestat, iar mama victimei susţine că omorul a fost comis cu premeditare, fiindcă bărbatul fusese ameninţat de agenţi ai Secţiei 10 că va fi ucis în bătaie!

Secţia condusă de comisarul Adrian Dinu este în centrul unui scandal de proporţii. După ce subalternii lui au fost acuzaţi în repetate rânduri că bat suspecţi şi aplică legea junglei folosindu-se de uniforme, acum în secţia condusă de Dinu are loc o anchetă de anvergură. Investigaţiile demarate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 încearcă să elucideze condiţiile în care a murit Daniel Dumitrache, un parcagiu de 26 de ani care a murit subit în timpul unor audieri. Un martor ocular susţine că Dumitrache a fost bătut crunt, iar poliţiştii l-au legat cu cătuşele de nişte gratii şi l-au torturat, curentându-l de trei ori cu un aparat cu electroşocuri. Ultima descărcare electrică a fost însă fatală. Mai ales că parcagiului îi fusese deja ruptă splina şi avea hemoragie internă.

"I-au spus: «Tu urmezi!» Şi el a urmat..."
Elena Dumitrache, mama tânărului care a murit cu splina ruptă, în urma unei hemoragii interne abundente, este convinsă că poliţiştii nu l-au ucis din greşeală, ci că aceştia au încercat, astfel, să acopere o altă crimă. "Băiatul meu a văzut când poliţiştii au folosit aparatul cu electroşocuri pe un alt băiat, alt parcagiu. Asta s-a întâmplat mai demult. El i-a spus băiatului că se pune martor pentru el, că va spune că i-a văzut pe poliţişti că au pus şocurile pe el. Băiatul ăla a murit. Poliţiştii de la Secţia 10 au auzit că Dani se pune martor împotriva lor şi i-au zis: «Acum tu urmezi!» Şi el a urmat...Apoi, martorul care a văzut cum era bătut Dani a fost şi el bătut", a povestit Elena Dumitrache pentru Spynews.
Care e varianta Poliţiei
La scurt timp după ce tânărul a murit în condiţii suspcte în incinta secţiei, Poliţia Capitalei a emis un comunicat în care susţinea că bărbatul de 26 de ani a murit de moarte bună şi că nu avea urme de violeţă. "La data de 4 martie a.c., în jurul orei 22.30, poliţişti din cadrul Secţiei 10 au depistat pe o stradă din sectorul 3 al Capitalei, un bărbat de 26 de ani care apela la mila publicului. La vederea echipajului de poliţie bărbatul a afişat un comportament suspect, încercând sa fugă. Poliţiştii l-au condus la sediul secţiei în vederea indentificării şi luării măsurilor legale ce se impuneau. În sediul secţiei de poliţie, bărbatului i s-a facut rău, motiv pentru care poliţiştii au solicitat prezenţa unui echipaj medical, iar până la sosirea acestuia i-a fost acordat primul ajutor. Echipajele medicale sosite la faţa locului au aplicat manevre de resuscitare, bărbatul fiind declarat decedat la scurt timp după aceasta. Cadavrul a fost ridicat de lucrători din cadrul INML Mina Minovici pentru efectuarea necropsiei. În cauza se fac verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurarilor în care a survenit decesul. Menţionăm faptul că bărbatul de 26 de ani nu prezenta urme exterioare de violenţă", a precizat, la începutul lunii, Poliţia Capitalei.
Un poliţist a fost deja arestat
Chiar dacă poliţiştii susţin că suspectul a murit din cauze naturale, procurorii au emis mandat de reţinere pentru un subofiţer de la Ordine Publică, în urma probelor administrate, dar şi a declaraţiilor unor colegi care l-au indicat pe agresor, iar zilele trecute judecătorii au emis un mandat de arestare pe numele lui.
Istoria se repetă la Secţia 10
Anul trecut, în august, poliţiştii Secţiei 10 au fost acuzaţi de un bărbat de agresiune. După ce individul a spus în presă că a fost vctima unei agresiuni, conducerea secţiei a anunţat că va depune plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 împotriva scandalagiului. Poliţiştii au susţinut că bărbatul era deja lovit când a fost ridicat de agenţi de pe stradă.
Verdictul APADOR-CH: Încălcare gravă a drepturilor omului!
Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - Comitetul Helsinki (APADOR-CH) sustine ca în cazul lui Gabriel Daniel Dumitrache s-a încălcat atât art. 3 al Convenţiei europene a Drepturilor Omului "Nimeni nu poate fi supus torturii ori tratamentelor inumane ori degradante", cât şi art. 2 al Conventiei "Dreptul la viaţă", articol care consacra şi obligaţia pozitivă a statului de a proteja acest drept. "Conform documentelor oficiale, decesul s-a produs in str. Stelea Spătaru nr. 15, fost sediu al Sectiei 10 Politie - unde acum functioneaza Sectia de Politie pentru Centrul Vechi, care gazduieste si sala unde sunt condusi la sectie "suspectii" depistati de angajatii Sectiei 10, precum si garajele Sectiei 10. Certificatul constatator consemneaza drept cauze ale decesului anemia acuta, hemoperitoneul masiv si ruptura de splina patologica. Actul este inregistrat cu data 05.03.2014, consemneaza ca data a decesului 4 martie 2014, dar rubrica destinata orei decesului nu este completata", se arăta în raportul fundatiei. "Un văr primar, Dan Ionescu, si alti doi apropiati au mers la IML sa ridice cadavrul in dimineata zile de 5 martie intre orele 10 si 11. Dan Ionescu a povestit reprezentantilor APADOR-CH ca pe corpul neinsufletit se vedeau urme clare de violenta: piciorul drept ar fi fost rupt mai jos de genunchi, maxilarul ar fi fost tumefiat, abdomenul umflat, pe tot corpul erau nenumarate rani mai superficiale sau mai profunde. Un prieten al lui Daniel, care a dorit sa ramana anonim, a afirmat ca e convins ca piciorul drept era rupt, bazandu-si afirmatia pe experianta sa de lucrator la pompe funebre. Mai multi membri ai familiei, care au vazut corpul decedatului in cosciug, au relatat ca au vazut maxilarul rupt si urme de arsuri (ca de electrosocuri) pe piept", se mai arata in raportul APADOR CH.
Comisarul Dinu şi legea tăcerii
Potrivit APADOR CH, comandantul Secţiei de Politie in incinta careia s-a produs accidentul nu a oferit mai multe informatii despre incident. "Mai exact, comandantul a fost intrebat daca in Sectia 10 exista registrul de evidenta a persoanelor conduse administrativ la sectia de politie, registru prevazut de procedurile interne ale politiei, si daca a fost intocmit un proces verbal de contraventie sau alte acte din care sa reiasa pentru ce motiv si cat timp a fost privata de libertate persoana in cauza. Comandantul a refuzat sa raspunda la aceste intrebari care, in mod evident, nu ar fi putut periclita in vreun fel vreo ancheta in desfasurare. Acesta a solicitat ca intrebarile sa-i fie adresate in scris. Singurele informatii concrete furnizate au fost ca: s-a deschis un dosar de moarte suspecta, ca a fost sesizata Directia Control Intern a IGPR si ca in incinta din strada Stelea Spataru nu exista un sistem de supraveghere video. Comandantul a mai afirmat si ca multe dintre declaratiile familiei si prietenilor decedatului sunt false", se mai menţionează in raportul APADOR-CH.
APADOR-CH: se încearcă muşamalizarea cazului
În acelaţi raport, APADOR-CH precizează: "Decesul lui Gabriel-Daniel Dumitrache in incinta unei sectii de politie confirma din nou vulnerabilitatea persoanei conduse administrativ la sediul politiei. O astfel de persoana, desi este privata de libertate la fel ca un arestat sau retinut, este lipsita de orice mijloc legal de aparare (dreptul de a nu da declaratii, dreptul de a fi asistat de un avocat, informarea imediata a familiei asupra locului in care se afla etc.). Este absolut necesar ca garantiile privind respectarea drepturilor persoanelor in perioada conducerii la sectia de politie sa fie reglementate prin lege, in cel mai scurt timp;
- Intarzierea cu peste 3 zile a publicarii comunicatului DGPMB privind decesul lui Gabriel-Daniel Dumitrache este un indiciu - dupa opinia APADOR-CH - ca se incearca musamalizarea cazului;
- Intrucat in legatura cu decesele survenite in sediile politiei parchetul are obligatia legala de a efectua o ancheta, APADOR-CH solicita ca ancheta sa fie rapida, temeinica si eficienta, urmand ca publicul sa fie informat asupra solutiei adoptate".
Citeste si:
EXCLUSIV Scandal fără precedent în Ministerul de Interne! Poliţişti suspectaţi că au comis o crimă în Secţia 10! "Mi-au bătut copilul până mi l-au omorât!"
În articolul

VIDEO Amănunte şocante ies la iveală în cazul tânărului ucis în Secţia 10! "Poliţiştii au ameninţat că îl omoară şi l-au omorât!"

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Ce studii are, de fapt, Oana Roman. A fost sau nu la Sorbona?
Showbiz intern • la 12:08
Ce studii are, de fapt, Oana Roman. A fost sau nu la Sorbona?
 • Oana Roman a terminat facultatea cu o medie foarte mare!
 • Vedeta a fost mereu ținta criticilor!
Ce mașină conduce Oana Zăvoranu. Cât costă bolidul ei
Showbiz intern • la 12:00
Ce mașină conduce Oana Zăvoranu. Cât costă bolidul ei
 • Oana Zăvoranu conduce un bolid de lux.
 • Vedeta a scos o sumă uriașă din buzunar pentru a-și face poftele.
Care a fost primul salariu al Andreei Esca. Ce a făcut celebra prezentatoare de știri cu banii câștigați
Showbiz intern • la 11:59
Care a fost primul salariu al Andreei Esca. Ce a făcut celebra prezentatoare de știri cu banii câștigați
 • Care a fost primul job al Andreei Esca.
 • Câți bani a câștigat.
 • Pe ce și-a cheltuit prezentatoarea primul salariu.
Un nou simptom înșelător al coronavirusului descoperit de către experți! La ce trebuie să fim atenți
Stiri internationale • la 11:47
Un nou simptom înșelător al coronavirusului descoperit de către experți! La ce trebuie să fim atenți
 • Noile simptome descoperite de medici
 • Cum identificăm noile simptoame înșelătore
Petrecere în plină pandemie la Casa Albă. Donald Trump și Melania Trump nu au purtat mască/ FOTO
Stiri internationale • la 11:36
Petrecere în plină pandemie la Casa Albă. Donald Trump și Melania Trump nu au purtat mască/ FOTO
 • Petrecere în plină pandemie la Casa Albă
 • Donald și Melania Trump nu au purtat mască
Germania e doliu! Vicepreședintele Parlamentului a murit, după ce a leșinat în direct la o emisiune!
Stiri internationale • la 11:34
Germania e doliu! Vicepreședintele Parlamentului a murit, după ce a leșinat în direct la o emisiune!
 • Vicepreședintele a murit la spital!
 • Toți sunt în stare de șoc!
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe a1.ro
Ce a avut de spus Monica Odagiu, presupusa iubită a lui Dan Bittman, după ce presa a scris că s-au despărțit
recomandare pe a1.ro
Din față pare o ținută banală. Ce au observat paparazzi când Sofia Vergara s-a întors cu spatele
recomandare pe antena3.ro
Jurnal COVID cu un copil: ”Cine crede că e ușor, e naiv! Lumea mi s-a prăbușit. Mâncarea e sub orice critică, dar e o lecție bună de viață”
recomandare pe antena3.ro
Ţi-e teamă de COVID? Dieta de la nutriţionist care te ajută să alungi frica şi stresul în plină pandemie
recomandare pe observator.tv
Cum intri în Facebook Dating, opțiunea care te ajută să-ți găsești jumătatea
recomandare pe observator.tv
Horoscop 26 octombrie 2020. Ocazie unică și moment delicat
recomandare pe playtech.ro
Cazul Caracal devine din ce în ce mai dramatic. Ce se întâmplă acum
recomandare pe playtech.ro
SECRETUL dureros al lui Constantin Zamfirescu s-a aflat! Ce a ascuns de fani până când s-a aflat că are cancer
recomandare pe redactia.ro
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia a ajuns în Italia și nimeni din țară nu știe cum își câștigă, de fapt, ea banii
recomandare pe redactia.ro
Înainte de nuntă, mirele a aflat că mireasa l-a înșelat. S-a razbunat în văzul tuturor: I-am rugat pe toți să ridice farfuriile. Ce a urmat
recomandare pe antenastars.ro
Săptămână groaznică pentru aceşti nativi. Totul le merge prost
recomandare pe antenastars.ro
Mihaela Rădulescu, goală pe plajă. Iubita lui Felix s-a pozat în toată splendoarea
recomandare pe romaniatv.net
Revin declaraţiile pe propria răspundere! Ce românii le completează de azi DESCARCĂ MODEL
recomandare pe romaniatv.net
Şoc în lumea afacerilor. A murit unul dintre marii miliardari
recomandare pe romaniatv.net
Vacanţa mare, luată ACUM de elevi! Când ar urma să se recupereze ORELE
recomandare pe clair.ro
Dan Negru, primele declarații despre reacția lui Dan Bittman, despre coronavirus: „Showbizul românesc e «mânuţele in aer»”
recomandare pe clair.ro
Raluca Podea a primit inelul. Iată cine i l-a oferit!
recomandare pe divahair.ro
Singura persoană pe care o urmărește Simona Halep pe Instagram. Ce onoare!
recomandare pe divahair.ro
Dezvăluiri incendiare cu Mihaela Rădulescu: ce nu a spus până acum nimănui