Homepage » Paparazzi » VIDEO Amănunte şocante ies la iveală în cazul tânărului ucis în Secţia 10! "Poliţiştii au ameninţat că îl omoară şi l-au omorât!"

VIDEO Amănunte şocante ies la iveală în cazul tânărului ucis în Secţia 10! "Poliţiştii au ameninţat că îl omoară şi l-au omorât!"

Publicat pe 17.03.2014 la 00:02 Actualizat pe 16.03.2014 la 23:52

Spynews prezintă detalii incredibile din culisele cazului suspect de la Secţia 10 Poliţie, unde un bărbat de 26 de ani a murit, cu splina ruptă, din cauza unei hemoragii interne. Un poliţist a fost deja arestat, iar mama victimei susţine că omorul a fost comis cu premeditare, fiindcă bărbatul fusese ameninţat de agenţi ai Secţiei 10 că va fi ucis în bătaie!

VIDEO Amănunte şocante ies la iveală în cazul tânărului ucis în Secţia 10! "Poliţiştii au ameninţat că îl omoară şi l-au omorât!"

Elena Dumitrache susţine că fiul ei a fost ameninţat cu moarte de un agent de la Secţia 10 Poliţie

Spynews prezintă detalii incredibile din culisele cazului suspect de la Secţia 10 Poliţie, unde un bărbat de 26 de ani a murit, cu splina ruptă, din cauza unei hemoragii interne. Un poliţist a fost deja arestat, iar mama victimei susţine că omorul a fost comis cu premeditare, fiindcă bărbatul fusese ameninţat de agenţi ai Secţiei 10 că va fi ucis în bătaie!

Secţia condusă de comisarul Adrian Dinu este în centrul unui scandal de proporţii. După ce subalternii lui au fost acuzaţi în repetate rânduri că bat suspecţi şi aplică legea junglei folosindu-se de uniforme, acum în secţia condusă de Dinu are loc o anchetă de anvergură. Investigaţiile demarate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 încearcă să elucideze condiţiile în care a murit Daniel Dumitrache, un parcagiu de 26 de ani care a murit subit în timpul unor audieri. Un martor ocular susţine că Dumitrache a fost bătut crunt, iar poliţiştii l-au legat cu cătuşele de nişte gratii şi l-au torturat, curentându-l de trei ori cu un aparat cu electroşocuri. Ultima descărcare electrică a fost însă fatală. Mai ales că parcagiului îi fusese deja ruptă splina şi avea hemoragie internă.

"I-au spus: «Tu urmezi!» Şi el a urmat..."
Elena Dumitrache, mama tânărului care a murit cu splina ruptă, în urma unei hemoragii interne abundente, este convinsă că poliţiştii nu l-au ucis din greşeală, ci că aceştia au încercat, astfel, să acopere o altă crimă. "Băiatul meu a văzut când poliţiştii au folosit aparatul cu electroşocuri pe un alt băiat, alt parcagiu. Asta s-a întâmplat mai demult. El i-a spus băiatului că se pune martor pentru el, că va spune că i-a văzut pe poliţişti că au pus şocurile pe el. Băiatul ăla a murit. Poliţiştii de la Secţia 10 au auzit că Dani se pune martor împotriva lor şi i-au zis: «Acum tu urmezi!» Şi el a urmat...Apoi, martorul care a văzut cum era bătut Dani a fost şi el bătut", a povestit Elena Dumitrache pentru Spynews.
Care e varianta Poliţiei
La scurt timp după ce tânărul a murit în condiţii suspcte în incinta secţiei, Poliţia Capitalei a emis un comunicat în care susţinea că bărbatul de 26 de ani a murit de moarte bună şi că nu avea urme de violeţă. "La data de 4 martie a.c., în jurul orei 22.30, poliţişti din cadrul Secţiei 10 au depistat pe o stradă din sectorul 3 al Capitalei, un bărbat de 26 de ani care apela la mila publicului. La vederea echipajului de poliţie bărbatul a afişat un comportament suspect, încercând sa fugă. Poliţiştii l-au condus la sediul secţiei în vederea indentificării şi luării măsurilor legale ce se impuneau. În sediul secţiei de poliţie, bărbatului i s-a facut rău, motiv pentru care poliţiştii au solicitat prezenţa unui echipaj medical, iar până la sosirea acestuia i-a fost acordat primul ajutor. Echipajele medicale sosite la faţa locului au aplicat manevre de resuscitare, bărbatul fiind declarat decedat la scurt timp după aceasta. Cadavrul a fost ridicat de lucrători din cadrul INML Mina Minovici pentru efectuarea necropsiei. În cauza se fac verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurarilor în care a survenit decesul. Menţionăm faptul că bărbatul de 26 de ani nu prezenta urme exterioare de violenţă", a precizat, la începutul lunii, Poliţia Capitalei.
Un poliţist a fost deja arestat
Chiar dacă poliţiştii susţin că suspectul a murit din cauze naturale, procurorii au emis mandat de reţinere pentru un subofiţer de la Ordine Publică, în urma probelor administrate, dar şi a declaraţiilor unor colegi care l-au indicat pe agresor, iar zilele trecute judecătorii au emis un mandat de arestare pe numele lui.
Istoria se repetă la Secţia 10
Anul trecut, în august, poliţiştii Secţiei 10 au fost acuzaţi de un bărbat de agresiune. După ce individul a spus în presă că a fost vctima unei agresiuni, conducerea secţiei a anunţat că va depune plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 împotriva scandalagiului. Poliţiştii au susţinut că bărbatul era deja lovit când a fost ridicat de agenţi de pe stradă.
Verdictul APADOR-CH: Încălcare gravă a drepturilor omului!
Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - Comitetul Helsinki (APADOR-CH) sustine ca în cazul lui Gabriel Daniel Dumitrache s-a încălcat atât art. 3 al Convenţiei europene a Drepturilor Omului "Nimeni nu poate fi supus torturii ori tratamentelor inumane ori degradante", cât şi art. 2 al Conventiei "Dreptul la viaţă", articol care consacra şi obligaţia pozitivă a statului de a proteja acest drept. "Conform documentelor oficiale, decesul s-a produs in str. Stelea Spătaru nr. 15, fost sediu al Sectiei 10 Politie - unde acum functioneaza Sectia de Politie pentru Centrul Vechi, care gazduieste si sala unde sunt condusi la sectie "suspectii" depistati de angajatii Sectiei 10, precum si garajele Sectiei 10. Certificatul constatator consemneaza drept cauze ale decesului anemia acuta, hemoperitoneul masiv si ruptura de splina patologica. Actul este inregistrat cu data 05.03.2014, consemneaza ca data a decesului 4 martie 2014, dar rubrica destinata orei decesului nu este completata", se arăta în raportul fundatiei. "Un văr primar, Dan Ionescu, si alti doi apropiati au mers la IML sa ridice cadavrul in dimineata zile de 5 martie intre orele 10 si 11. Dan Ionescu a povestit reprezentantilor APADOR-CH ca pe corpul neinsufletit se vedeau urme clare de violenta: piciorul drept ar fi fost rupt mai jos de genunchi, maxilarul ar fi fost tumefiat, abdomenul umflat, pe tot corpul erau nenumarate rani mai superficiale sau mai profunde. Un prieten al lui Daniel, care a dorit sa ramana anonim, a afirmat ca e convins ca piciorul drept era rupt, bazandu-si afirmatia pe experianta sa de lucrator la pompe funebre. Mai multi membri ai familiei, care au vazut corpul decedatului in cosciug, au relatat ca au vazut maxilarul rupt si urme de arsuri (ca de electrosocuri) pe piept", se mai arata in raportul APADOR CH.
Comisarul Dinu şi legea tăcerii
Potrivit APADOR CH, comandantul Secţiei de Politie in incinta careia s-a produs accidentul nu a oferit mai multe informatii despre incident. "Mai exact, comandantul a fost intrebat daca in Sectia 10 exista registrul de evidenta a persoanelor conduse administrativ la sectia de politie, registru prevazut de procedurile interne ale politiei, si daca a fost intocmit un proces verbal de contraventie sau alte acte din care sa reiasa pentru ce motiv si cat timp a fost privata de libertate persoana in cauza. Comandantul a refuzat sa raspunda la aceste intrebari care, in mod evident, nu ar fi putut periclita in vreun fel vreo ancheta in desfasurare. Acesta a solicitat ca intrebarile sa-i fie adresate in scris. Singurele informatii concrete furnizate au fost ca: s-a deschis un dosar de moarte suspecta, ca a fost sesizata Directia Control Intern a IGPR si ca in incinta din strada Stelea Spataru nu exista un sistem de supraveghere video. Comandantul a mai afirmat si ca multe dintre declaratiile familiei si prietenilor decedatului sunt false", se mai menţionează in raportul APADOR-CH.
APADOR-CH: se încearcă muşamalizarea cazului
În acelaţi raport, APADOR-CH precizează: "Decesul lui Gabriel-Daniel Dumitrache in incinta unei sectii de politie confirma din nou vulnerabilitatea persoanei conduse administrativ la sediul politiei. O astfel de persoana, desi este privata de libertate la fel ca un arestat sau retinut, este lipsita de orice mijloc legal de aparare (dreptul de a nu da declaratii, dreptul de a fi asistat de un avocat, informarea imediata a familiei asupra locului in care se afla etc.). Este absolut necesar ca garantiile privind respectarea drepturilor persoanelor in perioada conducerii la sectia de politie sa fie reglementate prin lege, in cel mai scurt timp;
- Intarzierea cu peste 3 zile a publicarii comunicatului DGPMB privind decesul lui Gabriel-Daniel Dumitrache este un indiciu - dupa opinia APADOR-CH - ca se incearca musamalizarea cazului;
- Intrucat in legatura cu decesele survenite in sediile politiei parchetul are obligatia legala de a efectua o ancheta, APADOR-CH solicita ca ancheta sa fie rapida, temeinica si eficienta, urmand ca publicul sa fie informat asupra solutiei adoptate".
Citeste si:
EXCLUSIV Scandal fără precedent în Ministerul de Interne! Poliţişti suspectaţi că au comis o crimă în Secţia 10! "Mi-au bătut copilul până mi l-au omorât!"
În articolul
VIDEO Amănunte şocante ies la iveală în cazul tânărului ucis în Secţia 10! "Poliţiştii au ameninţat că îl omoară şi l-au omorât!"
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
A murit fondatorul formaţiei britanice Depeche Mode. Andrew Fletcher s-a stins la 60 de ani
Showbiz international • la 23:51
A murit fondatorul formaţiei britanice Depeche Mode. Andrew Fletcher s-a stins la 60 de ani
 • Andrew Fletcher a murit la 60 de ani
 • Ce mesaj au transmis membrii formației Depeche Mode
Rețetă de clătite la cuptor cu brânză și mărar. Un preparat culinar ideal pentru orice moment al zilei
Retete • la 23:43
Rețetă de clătite la cuptor cu brânză și mărar. Un preparat culinar ideal pentru orice moment al zilei
 • Clătite cu brânză și mărar la cuptor
 • Înlocuiește cu ușurință cina sau prânzul
Gest scandalos al afaceristului care a otrăvit 86 de oameni și a omorât doi copii și o mămică / Victimele primesc încă o lovitură din partea ucigașului
Stiri interne • la 23:33
Gest scandalos al afaceristului care a otrăvit 86 de oameni și a omorât doi copii și o mămică / Victimele primesc încă o lovitură din partea ucigașului
 • Afaceristul condamnat pentru că a otrăvit 86 de oameni și a omorât doi copii și o mămică le râde în nas victimelor
 • Ucigașul a dat în judecată familiile îndurerate, pentru a fenta plata despăgubirilor
Minoră salvată de Protecția Copilului din mâinile pedofililor / Victima are nevoie de ajutorul psihologilor
Stiri interne • la 23:32
Minoră salvată de Protecția Copilului din mâinile pedofililor / Victima are nevoie de ajutorul psihologilor
 • O copilă care a fost violată și filmată de agresor a fost salvată din mediul în care trăia de angajații DGASPC Gorj
 • Violatorul a primit șase ani de pușcărie, iar complicele a fost lăsat liber, primind pedeapsă cu suspendare
 • În urmă cu două zile a fost trimis în judecată un alt individ, care a distribuit imagini XXX cu fata
 • Minora este ajutată de psihologi să treacă peste traumă
Flavius Teodosiu, împătimit al tenisului. Fiecare punct câștigat îl bucură pe celebrul saxofonist / PAPARAZZI
Paparazzi • la 23:32
Flavius Teodosiu, împătimit al tenisului. Fiecare punct câștigat îl bucură pe celebrul saxofonist / PAPARAZZI
 • Flavius Teodosiu, pasionat de sportul alb
 • Cum l-au surprins paparazzii SpyNews.ro
Cum arată Elena Merișoreanu după ce s-a operat la ambele picioare. Cântăreața, surprinsă la un restaurant exclusivist / PAPARAZZI
Paparazzi • la 23:31
Cum arată Elena Merișoreanu după ce s-a operat la ambele picioare. Cântăreața, surprinsă la un restaurant exclusivist / PAPARAZZI
 • Elena Merișoreanu în formă și la 75 de ani
 • Unde au surprins-o paparazzii SpyNews
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Coşmar Residence: Alexandru Mocanu a investit 30.000 euro, în 2017, ca să îşi facă o casă în cel mai bogat sector al Capitalei. De ce regretă decizia
recomandare pe as.ro
Laurette a rupt tăcerea și a spus totul despre relația cu Ion Țiriac. Vedeta e cu 45 de ani mai tânără
Romania TV
Decizia care face din România ţinta rachetelor lui Putin. Anunţul premierului Ciucă
Romania TV
A fost emis un ordin de arestare pe numele fostului preşedinte!
recomandare pe antena3.ro
Ce pensie are Mioara Velicu după 60 de ani de muncă: "Am luat bani din bancă să plătesc datoriile la stat"
recomandare pe antena3.ro
Cele 3 otrăvuri pe care românii le înghit zilnic. Avertismentul profesorului Constantin Dulcan: ”Așa apar tumorile”
recomandare pe antena3.ro
Monica Pop, avertisment privind ochelarii de soare: "Ne facem rău singuri! E o gafă monumentală!"
recomandare pe playtech.ro
Meteo ANM. Caniculă și furtuni violente anunțate în România. Ce intemperii vin peste noi
recomandare pe playtech.ro
Satul din România care e mai mare decât București. Ce meserie au oamenii de aici
recomandare pe substantial.ro
Insula iubirii. Reacția Cristinei după ce a văzut apraopierile dintre Sebi și ispita Oana. Tu te-ai fi așteptat la asta?
recomandare pe substantial.ro
Adevărul a ieșit la iveală. Cum se înțelege Alex Velea cu Maya, fiica Antoniei din prima căsătorie
recomandare pe substantial.ro
Zilele lui Vladimir Putin sunt numărate?! Liderul rus nu mai este susținut nici de apropiați. La Kremlin deja se discută despre cine ar putea să îi ia locul
recomandare pe redactia.ro
S-a făcut de râs! I-a alunecat rochia și a pățit rușinea pe covorul roșu! Vedeta a ajuns subiectul de bârfă al tuturor
recomandare pe redactia.ro
Cum a aflat copilul Vioricăi Dăncilă că este adoptat? Replica tăioasă a băiatului față de mama sa adoptivă: „Am simțit o durere cruntă în piept”
recomandare pe Impact.ro
Planta de apartament care te SCAPĂ DE INSECTE. Aduce şi linişte în casă, trebuie să o ai
recomandare pe Ciao.ro
Soția l-a prins cu amanta în apartament! Dezvăluiri ȘOC din showbiz
recomandare pe shtiu.ro
Ne facem de râs de la graniță! Primul lucru pe care-l văd turiștii când intră în România
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Oana Roman a trecut iar la dietă! Cum arată acum
recomandare pe bzi.ro
Ungaria a declarat stare de război!! Alertă şi la graniţa de vest a României..
recomandare pe bzi.ro
Este anunţul momentului! Declaraţia face înconjurul lumii!! Volodimir Zelenski a făcut anunţul care schimbă tot cu privire la războiul din Ucraina..
recomandare pe bzi.ro
A stat 26 de ani în concediu medical apoi a ieșit la pensie. Cum a reușit să fenteze atâția ani de muncă..
recomandare pe romaniatv.net
Este NUCLEARA în showbiz. Nimeni nu se aştepta la asta, Bianca a dat vestea!
recomandare pe romaniatv.net
Ce s-a întâmplat în închisoare cu cel mai temut interlop. A ajuns la spital!
recomandare pe Jurnalul.ro
Bilanțul a trei luni de lupte: Rusia s-a împotmolit în Ucraina
recomandare pe a1.ro
Cum arată casa lui Bebe Cotimanis. Celebrul actor locuiește într-o comună, alături de iubita lui