VIDEO PAPARAZZI / L-a făcut să plângă pe Traian Băsescu, iar acum şochează din nou! Theodor Stolojan, apariţie de senzaţie în fieful vedetelor

+4 click pentru
galerie

Theodor Stolojan este, fără îndoială, unul dintre puţinii oameni care a reuşit să-l facă pe Traian Băsescu să plângă. S-a întâmplat în octomprie 2004, când fostul premier, la acea vreme candidat pentru cea mai înaltă funcţie în stat, şi-a anunţat retragerea din cursa prezidențială, invocând probleme grave de sănătate. Alături de el se afla „Băse”, care, emoționat, nu a putut să-şi stăpânească lacrimile. După 15 ani de la acel moment, „Stolo” şochează din nou.

În timp ce mai toţi politicienii din România se plimbă prin oraş cu maşini care mai de care mai scumpe şi mai luxoase, Theodor Stolojan se află la polul opus. Omul care a condus Guvernul României la începutul anilor ‘90 preferă să se deplaseze pe străzile Capitalei pe bicicletă. 

Cu câteva zile în urmă, paparazzii Spynews.ro l-au surprins pe fostul premier în timp ce pedala de zor în Dorobanţi, fieful vedetelor. Îmbrăcat la cămaşă, aşa cum îi stă bine unui bărbat celebru, „Stolo” a făcut senzaţie pe două roţi. 

Atent la drum, acesta a circulat pe carosabil, însă nu a încurcat niciun participant la trafic.

Când a avut ocazia, Theodor Stolojan a mărit viteza, semn că este un biciclist cu experienţă. 

Un politician de top

Theodor Stolojan s-a născut pe 24 octombrie 1943, în Târgoviște şi este de profesie economist. Imediat după absolvirea ASE-ului, acesta s-a angajat ca economist stagiar la întreprinderea Frigotehnica București. Din 1972, a ocupat mai multe funcții în cadrul Ministerului de Finanțe, și anume economist în Departamentul Bugetului Statului, șeful diviziei Contabilitatea Bugetului Statului și Director Adjunct și Director al Departamentului Relații Valutare și Financiare Internaționale precum și inspector General în Departamentul Venituri de Stat și Consultant în Ministerul de Finanțe. 

După Revoluție, Theodor Stolojan a lucrat în continuare în cadrul Ministerului Finanțelor, ocupând funcția de ministru adjunct al Ministerului Finanțelor până în aprilie 1990, apoi pe cea de ministru al finanțelor, în perioada iunie 1990 – aprilie 1991, în cabinetul Petre Roman II. În mai 1991, acesta a fost numit președintele Agenției Naționale de Privatizare, lucrând la elaborarea primului proiect al Legii privatizării și la înființarea Fondului Proprietății de Stat. 

Imediat după mineriada din septembrie 1991, Theodor Stolojan a ajuns premier. În acea perioadă, el a luat mai multe decizii precum recapitalizare a băncilor și liberalizarea prețurilor.

În anul 2000, Theodor Stolojan a candidat pentru președinție din partea Partidului Național Liberal. A obținut 11,78% din voturi, a treia poziție după Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor. În 2002 a fost ales președintele Partidului Național Liberal.

În 2003, partidul său s-a aliat cu Partidul Democrat, condus de Traian Băsescu, pe atunci primarul Bucureștiului. S-a format, atunci, Alianța „D.A. – Dreptate și Adevăr”. În februarie 2004, Theodor Stolojan și-a anunțat candidatura la președinție din partea alianței, însă, pe 2 octombrie 2004, la sediul alianței, şi-a anunțat retragerea din fruntea PNL și din cursa prezidențială, invocând probleme grave de sănătate.

În cariera sa politică, Theodor Stolojan a mai fost deputat în cadrul Parlamentului European. 

Citeşte şi: VIDEO PAPARAZZI / Corina Bud, surprinsă cu sfârcurile la vedere! Ce sâni jucăuşi are vedeta

Citeşte şi: VIDEO PAPARAZZI / E divorţată, dar o duce mai bine ca niciodată! Amna şi-a tras un bolid de 100.000 de euro

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro