Teroare în Chile! Juniorii care reprezintă România la Campionatul Mondial de Karate au nimerit în mijlocul unei revolte în care au murit şapte persoane

Aşa arată străzile din Santiago de Chile. © Hepta

Panică pentru juniorii care reprezintă România la Campionatul Mondial de Karate din Chile.  Aceştia au ajuns în Santiago de Chile, i atmosfera este extrem de tensionată pe străzi.

De trei zile, statul sud-american a fost acaparat de revolte și de jafuri, iar șapte oameni au fost găsiți decedați în urma incidentelor de pe străzi. Totul a început din cauza scumpirii călătoriilor cu metroul. Elevii de liceu protestează din cauza acestei decizii.

„Suntem în război împotriva unui duşman puternic, neînduplecat, care nu respectă nimic şi pe nimeni şi care este pregătit să recurgă la violenţe şi delincvenţă fără nicio limită”, a spus președintele Sebastian Pinera, în urmă cu o zi.

În aceste condiţii, cei doi antrenori care îi însoțesc pe sportivii noştri au primit vizita ambasadorului României în Chile, Monica Știrbu. Oficialul român le-a transmis acestora că orașul este în stare de asediu. 

Totuși, secretarul general al Federației Române de Karate, Cristian Bogza, a dat asigurări că juniorii noştri sunt în afara oricărui pericol: „Toți antrenorii și sportivii delegației noastre sunt în siguranță la hotel. Personal, am luat legatura cu doamna Monica Știrbu, ambasador al României în Santiago de Chile, și domnia sa m-a asigurat că delegația noastră va primi toată asistența necesară”.

„Dorim să vă informăm că, în ceea ce privește evenimentele din aceste zile din orașul Santiago, pentru liniștea dumneavoastră, sportivii sunt bine, protejați și în siguranță în fiecare locație. Potrivit instrucțiunilor, sportivii nu au voie să părăsească incinta și nici nu au făcut-o. S-au antrenat cu toții la stadion.  

Având în vedere starea de urgență, am făcut eforturile și cererile necesare pentru realizarea celui de-al 11-lea Campionat Mondial de karate. Sperăm că această situație care ne afectează ca țară, va fi rezolvată în curând și că sportivii noștri continuă să se concentreze pe Campionatul Mondial, unde știm că că numele de Chile va fi din nou în frunte”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei de Karate din Chile. 

Citeşte şi: Simona Halep şi-a băgat rivalele în sperieţi! „Când joci cu ea, ajungi să te rogi lui Dumnezeu pentru viața ta”

Citeşte şi: Un greu din fotbalul românesc a pus tunurile pe Cosmin Contra! “Cât mai are băiatul ăsta? E incalificabil”

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.

 

 


facebook whatsapp twitter pinterest