Gică Popescu, primul muzeu dedicat fotbalului românesc. Ce nume de aur au fost alături de fostul căpitan al naționalei: "Iubitorii vor putea găsi..." / VIDEO
Publicat pe 26.10.2022 la 20:30 Actualizat pe 26.10.2022 la 20:46
Fotbalul romanesc are acum un muzeu. Fostul căpitan al Barcelonei, dar și al echipei naționale a venit la deschiderea muzeului cu o mică parte din colecția de peste 200 de tricouri pe care o are. Cine a fost prezent la eveniment și ce își propune fostul sportiv să realizeze.
- Gică Popescu, primul muzeu dedicat fotbalului românesc
- Nume de aur au fost alături de fostul căpitan al naționalei
Gică Popescu şi-a expus tricourile la primul Muzeu de Fotbal din România. Au fos prezenţi la eveniment toţi fotbaliştii Generaţiei de Aur.
Gică Popescu, primul muzeu dedicat fotbalului românesc
Fotbalul romanesc are acum un muzeu. Gică Popescu s-a implicat până la cel mai mic detaliu. Fostul căpitan al Barcelonei, dar și al echipei naționale a avenit la deschiderea muzeului cu o mică parte din colecția de peste 200 de tricouri pe care o are.
La evenimentul organizat în locația din Centrul Vechi al Capitalei au participat nume legendare din istoria fotbalului românesc, precum Anghel Iordănescu, Gică Popescu, Ionuț Lupescu, Basarab Panduru, Adrian Ilie, Ilie Dumitrescu sau Florin Prunea.
"Mă bucur enorm că în sfârşit fotbalul are o casă a sa, un muzeu al fotbalului unde iubitorii fotbalului vor putea vedea exponate importante atât din fotbalul românesc cât şi din cel internaţional. În acest loc suporetrii vor putea să experimenteze fotbalul în diverse aspecte, pot veni să vizioneze meciuri din ligile europene, din Liga 1, meicuri din UEFA Champions League. Au şi posibilitatea de a beneficia de o reţetă culinară a maestrului Mircea Dinescu.
Alegerea acestei locaţii e una foarte bună pentru că Centrul Istoric din București e un loc de atracţie pentru suporterii fotbalului de la noi dar mai ales pentru cei din străinătate, care vin aici să petreacă timp de calitate.
Vor fi foarte multe colecţii pe care le vom expune în acest muzeu. Am adus o serie de tricouri extrem de importante. Din colecţia personală în acest moment există în muzeu tricoul în care am marcat golul finalei din 2000, Galatasaray - Arsenal. E şi tricoul de la Mondialul din ’98. Sunt şi tricouri pe care le-am schimbat. De exemplul tricoul lui Maldini, de când am jucat unul contra celuilalt.", a prezentat Gica Popescu evenimentul pe care l-a lansat.
Robert Redeleanu, fondatorul muzeului, a mărturisit că va ține cont de cerințele pasionaților de fotbal și a promis să aducă la muzeu jucători internaționali.
"Spațiul creat aici dă posibilitatea de a crea expoziții temporare, este complet renovat. Avem o fundație prin care încercăm să procurăm tricouri și alte materiale speciale. Sunt camera care vor rămâne neschimbate, lucruri permanente, dar facem promisiunea că vom aduce la București fotbaliști internaționali, glorii prin statura lucrurilor pe care le-au făcut, dar și fotbaliști în activitate. Vom avea foarte mult conținut, va fi ceva viu, în permanentă schimbare. Nu e un lucru pe care îl vizitezi o singură dată.", a declarat Robert Redeleanu, fondatorul muzeului.
Ce înseamnă sportul pentru Ana-Maria Brânză
Campioana Ana-Maria Brânză a fost și ea prezentă la evenimentul de lansare a muzeului.
"Timp de mai bine de 25 de ani m-am jucat. Sala de scrimă a fost cel mai frumos teren de joacă pentru mine. De-a lungul timpului chiar dacă am, reușit să urc pe anumite podiumuri, în continuare îmi place să spun despre mine că sunt acel copil care a îndrăznit să viseze.", a declarat Ana-Maria Brânză, în exclsuivitate pentru Antena Stars.