Lumea sportului, zguduită de durere! O legendă a sportului românesc a fost dusă pe ultimul drum!

Sursa Foto Arhiva

Una dintre cele mai respectate figuri din sportul românesc, care a părăsit această lume miercuri, a fost dusă astăzi pe ultimul drum de către familie şi prieteni.

Fosta jucătoare de tenis Florenţa Mihai, prima româncă finalistă la Roland Garros, care a încetat din viaţă miercuri, a fost înmormântată, sâmbătă, la Bucureşti. La ceremonia de la Cimitirul Reînvierea din Capitală au fost prezente aproximativ 50 de persoane, scrie MEDIAFAX.

Florenţa Mihai, prima jucătoare de tenis din România care a ajuns până în finala de la Roland Garros, în 1977, atât la simplu, cât şi la dublu mixt, a decedat, miercuri dimineaţă, la vârsta de 60 de ani.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Florenţei Mihai a fost depus joi, pentru trei ore, la Centrul Naţional de Tenis, unde au fost prezenţi printre alţii, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, preşedintele COSR, Alin Petrache, foştii jucători Florin Segărceanu şi Ruxandra Dragomir, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Cercel-Tecşor şi jucătoarea Irina Begu.

Florenţa Mihai a obţinut medalia de bronz la Roland Garros în 1976, s-a clasat în primele 8 jucătoare la simplu la US Open-ul din 1979 şi a făcut parte din echipa de Cupa Federaţiei a României timp de 6 ediţii (dublu alături de Virginia Ruzici), reuşind să intre în primele 8 echipe din Grupa Mondială la ediţiile din 1983 - Zurich, 1981 - Tokyo, 1980 - Berlin, 1978 - Melbourne.

Multiplă campioană naţională la probele de simplu, dublu şi dublu mixt (1971-1983), Florenţa Mihai s-a impus şi în multe turnee internaţionale, printre altele câştigând proba de dublu a Campionatele Europene de Seniori (amatori) şi medalia de bronz, la simplu, în 1978.

Ca antrenor, Florenţa Mihai a fost căpitan-nejucător al echipei de Cupa Federaţiei aproape 14 ani, incluzând 3 ediţii în Grupa Mondială I şi II (1999, 1992 şi 1991), a condus echipa României la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), de la Atlanta (1996) şi de la Sydney (2000) şi a fost antrenoarea unor jucătoare de top, precum Irina Spîrlea - loc 7 mondial, Ruxandra Dragomir - loc 15 mondial şi Irina Begu.

La Federaţia Română de Tenis, Florenţa Mihai a activat ca secretar general (1984 - 1989), antrenor federal, consilier de specialitate şi consilier al preşedintelui.

Florenţa Mihai a fost antrenor emerit, a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I (1979 şi 1977) şi Medalia Naţională: serviciul Credincios Clasa a III-a.

T.S

Citeşte şi:
Adevărul despre moartea Florenţei Mihai: "Este tragic şi violent ce s-a întâmplat"
A murit! Ilie Năstase, în lacrimi! "Este un şoc, iertaţi-mă, dar chiar nu pot să cred aşa ceva!"


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro