Îţi rozi unghiile? Iată cum poţi scăpa de acest obicei neplăcut
Publicat pe 31.01.2015 la 21:05 Actualizat pe 31.01.2015 la 21:27
Avem cu toţii ticuri nervoase, iar rosul unghiilor este unul din cele mai problematice. Gestul poate să înceapă la cele mai fragede vârste şi să continue chiar şi în perioada adultă.
Avem cu toţii ticuri nervoase, iar rosul unghiilor este unul din cele mai problematice. Gestul poate să înceapă la cele mai fragede vârste şi să continue chiar şi în perioada adultă.
Atât femeile, cât şi bărbaţii au dezvoltat acest tic nervos şi de cele mai multe ori au dificultăţi în a scăpa de el. Psihologi văd acest tic ca pe o tulburare obsesiv-compulsivă şi dezvoltată pe un fundal anxios.
Iată cele mai bune remedii prin care poţi combate acest obicei şi să-ţi recapeţi sănătatea unghiilor:
Aplică zeamă de lămâie sau ceai de pelin pe unghii
Gustul astringent al lămâii şi cei amărui al ceaiului de pelin te pot ajuta în această situaţie. De fiecare dată când vei dori să îţi rozi unghiile, te vei opri din gest, din cauza senzaţiei neplăcute pe care o vei avea la contactul cu cele două substanţe. Ardeiul iute poate fi şi el o soluţie, atâta timp cât pielea ta nu dezvoltă vreun fel de alergie.
Înveleşte degetele în bandaje
Este recomandat doar în situaţia în care ticul nervos a ajuns într-un punct extrem şi rişti să îţi cauzezi o infecţie. Dacă nu te deranjează aspectul estetic al mâinilor tale bandajate, poţi încerca şi această metodă, însă va deveni incomod după o anumită perioadă de timp.
Foloseşte guma de mestecat
Chiar dacă nu este cea mai sănătoasă recomandate, psihologii au constatat că persoanele anxioase, care au tendinţa să îşi rod unghiile au tendinţa să dezvolte o pasiune pentru guma de mestecat. Acelaşi produs vine şi în ajutorul fumătorilor care încearcă să se lase de acest viciu şi mestecă o gumă de fiecare dată când sunt tentaţi să îşi aprindă o ţigară. Poţi încerca şi tu să faci asta, înainte de a-ţi mai duce degetele spre gură.
Aplică unghii false
Această metodă este indicată doar în cazul femeilor, însă nu aduce o îmbunătăţire pe termen îndelungat. Astfel, chiar dacă îţi vei roade unghiile, vei muşca din plasticul unghiei false, iar cea naturală nu va mai fi afectată. Dacă nu te pasionează unghiile lungi, poţi încerca să ţi le tai cât mai scurte, astfel încât, obiceiul de a-ţi roade unghiile să fie cât mai dificil.
A.M.
Foto: antena3
Citeste si:
Cum deosebim mierea bună şi sănătoasă de cea falsă?
Cum să scapi de punctele albe acasă! Soluţiile care fac minuni