La ele nu te aşteptai! Cele şapte alimente care sunt toxice pentru piele
Publicat pe 24.01.2018 la 15:00 Actualizat pe 24.01.2018 la 15:00
Există şapte alimente care nu fac deloc bine organismului, iar acesta poate avea o reacţie negativă în momentul în care substanţele ajung în corp. Pentru a afla care sunt acestea, citeşte materialul de mai jos.
Există şapte alimente care nu fac deloc bine organismului, iar acesta poate avea o reacţie negativă în momentul în care substanţele ajung în corp. Pentru a afla care sunt acestea, citeşte materialul de mai jos.
- Citeşte şi 3 alimente care îţi pastrează creierul tânăr şi memoria intactă. Poţi începe să le consumi de astăzi
Conform Brightside, există şapte alimente de care ar trebui să ne ferim, pentru a nu ne trezi cu anumite "surprize" pe piele. Acestea sunt toxice şi ne pot afecta sănătatea.
1. Alcoolul. „Alcoolul reprezintă cel mai rău lucru pe care îl poţi face pielii”, spune Michaella Bolder, esteticiană. În primul rând, alcoolul promovează tulburările hormonale care conduc la acnee. În al doilea rând, vă scade sistemul imunitar prin înlocuirea bacteriilor foarte importante din intestine, microbiome. În al treilea rând, alcoolul deshidratează pielea și vă face să arătați și să vă simțiți rău.
2. Prăjiturile din orez. Probabil sunteți surprinși să aflați că acest aliment "sănătos" este, de fapt, dăunător. Torturile de orez pot duce la ridurile pe piele și pot chiar influența funcția creierului. În primul rând, este ușor să le mâncați, ceea ce poate duce la creșterea în greutate. În al doilea rând, prăjiturile de orez pot provoca pete și acnee prin deteriorarea anumitor molecule.
3. Sushi. Ştiai că această delicatesă conduce spre îmbătrânire precoce şi cauzează acnee? În primul rând, împachetările conțin o cantitate mare de sare, unul dintre cei mai răi dușmani ai sănătății noastre, ceea ce poate duce la pielea deshidratată. În al doilea rând, alimentul sărat face ca celulele să rețină lichide, ceea ce face ca fața ta să fie umflată. În al treilea rând, orezul ridică indicele glicemic și poate elimina umezeala și circulația de pe epidermă, provocând pielea uscată și îmbătrânirea prematură.
4. Produsele lactate. Laptele vacilor conține un hormon de creștere care exacerbează glandele de piele ale pielii și vă face pielea mai puțin uleioasă. Ca rezultat, devii mai predispus la erupții. În al doilea rând, există o mulțime de lapte de calitate scăzută, deoarece vacile sunt hrănite cu porumb modificat genetic și soia. În timpul prelucrării laptelui, laptele se deteriorează datorită ultra-pasteurizării, evaporării, curățării și așa mai departe. Toate acestea creează condițiile perfecte pentru acnee. În al treilea rând, 75% din populația lumii este intolerantă la lactoză, iar această intoleranță poate duce la apariția acneei și a eczemelor.
5. Cerealele pe care le mănânci la micul-dejun. Mai întâi, să nu credeți cuvântul "natural" până când nu vedeți ce conţin cerealele. Puteți afla că unele ingrediente sunt, de fapt, ingrediente modificate genetic, care pot provoca mâncărimea pielii, creșterea alergiilor și pot cauza acnee. În al doilea rând, datorită procesului numit extrudare, cerealele pentru micul dejun sunt de fapt toxice pentru corpul nostru. În al treilea rând, cerealele populare conțin adesea vitamine sintetice pe care corpul nostru nu le poate folosi fizic.
6. Carnea procesată. Mai întâi, în carnea procesată, cum ar fi șunca, slănina, există o cantitate mare de sodiu, și din moment ce prea multă sare îţi poate produce rău, acesta ar putea fi motivul pentru care te simți balonat. În al doilea rând, aceste tipuri de carne conțin, de asemenea, nitriți, care distrug colagenul și elastina în piele. În al treilea rând, carnea prelucrată poate provoca îmbătrânirea prematură datorită elementelor rupte care nu mai pot fi folosite pentru a susține tenul tineresc.
7. Sucurile. În primul rând, sucurile conțin la fel de mult zahăr, iar acest zahăr descompune colagenul în piele și îl face dur. În al doilea rând, sucurile nu au fibre, ceea ce înseamnă că ceea ce bei nu oferă pielii tale nutrienții necesari. În al treilea rând, iubitorii de mască de suc de lămâie sunt predispuși la arderea chimică potențială. Dacă ieșiți la soare, sucul de lămâie vă poate afecta permanent pielea.
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
A.V.