Piept de pui în crustă crocantă cu mozzarella şi sos de roşii
Publicat pe 14.02.2018 la 09:59 Actualizat pe 15.02.2018 la 09:34
Un preparat delicios ce se obţine într-un timp foarte scurt. Pieptul de pui în crustă crocantă cu mozzarella şi sos de roşii, o reţetă plină de arome ce cu siguranţă este pe gustul tuturor.
Un preparat delicios ce se obţine într-un timp foarte scurt. Pieptul de pui în crustă crocantă cu mozzarella şi sos de roşii, o reţetă plină de arome ce cu siguranţă este pe gustul tuturor.
INGREDIENTE:
- Două bucăţi de piept de pui;
- 1/2 cană de pesmet;
- 1/4 cană de parmezan ras;
- 1/4 linguriţă de pudră de usturoi;
- 1/4 linguriţă de piper măcinat;
- Două albuşuri de ou;
- 100 de grame de mozzarella;
- 1/2 cană de sos de roşii;
- Frunze proaspete de busuioc, tăiate mărunt;
- Încearcă şi: Un preparat ce se găteşte rapid! Spaghete Carbonara
Mod de preparare:
Pentru început, se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade şi se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Se taie fiecare bucată de piept de pui pe jumătate, pe lungime, astfel încăt să se obţină patru bucăţi de carne.
- Încearcă şi: Creveți cu verdețuri și varză de Bruxelles
Într-un castron, se combină pesmetul, pudra de usturoi şi piperul. Într-un alt vas, se mixează albuşurile de ou până ce se obţine un amestec spumos. Se trece fiecare bucată de piept de pui prin albuşurile de ou, apoi prin amestecul de pesmet şi se aşează, cu grijă, în tava de copt. Se garnisesc cu ulei de măsline şi se introduc la cuptor. Se gătesc timp de aproximativ 15 minute până ce crusta se rumeneşte. Se scoate tava din cuptor, se aşează deasupra fiecărei bucăţi de piept de pui căte o felie de mozzarella şi se adaugă căte o lingură de sos de roşii. Se reintroduce tava în cuptor şi găteşte, timp de cinci minute, până ce brânza se topeşte. La final, se scoate puiul pe un platou de servire, se asezonează cu busuioc proaspăt şi se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.