PRĂJITURA ZILEI - Joi: Fantezie cu cremă de portocale
Publicat pe 03.12.2014 la 16:46 Actualizat pe 03.12.2014 la 16:49
Moş Niculae se apropie şi ne-am gândit să îi surprinzi pe cei dragi cu un cadou dulce. Astfel, îţi propunem o prăjitură cu cremă de portocale de post simplă şi extrem de gustoasă.
Moş Niculae se apropie şi ne-am gândit să îi surprinzi pe cei dragi cu un cadou dulce. Astfel, îţi propunem o prăjitură cu cremă de portocale de post simplă şi extrem de gustoasă.
Ingrediente:
1 cană (200 ml) zahăr pudră
1 cană nuci măcinate
1/2 cană ulei
3 linguri cu vârf de cacao
2 căni făină
1 cană apă
1 linguriţă amoniac, câteva picături zeamă de lămâie
1 borcan de gem (cca. 360 g).
Se încălzeşte cuptorul la 175 grade C. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Într-un castron mai mare, se amestecă toate ingredientele, ţinând cont ca amoniacul se stinge cu cele câteva picături zeamă de lamaie şi abia apoi se toarnă în compoziţie.
Se amestecă bine cu mixerul până se omogenizează (nu durează mai mult de 2 minute). Se toarnă în tavă şi se dă la cuptor pentru 30 minute.
Se controlează cu scobitoarea şi când este uscată este gata foaia. Cât se coace prima foaie se pregăteşte cea de-a doua şi se coace la fel. Se lasă să se răcească ambele foi. În acest timp se pregăteşte crema.
Pentru cremă am pregătit urmatoarele:
500 ml suc proaspăt de portocale
500ml suc din comerţ de portocale şi fără acid
2 plicuri praf de budincă de vanilie, sau şi mai aromat, din căpşuni. Iese superb.
3 linguri amidon
7- 8 linguri zahpr
1 linguriţă esenţă de portocale, coaja rasa de la 2 portocale şi de la 1 lămâie
500ml frişcă lichidp vegetalp cu un pliculeţ de întăritor
2 portocale tăiate bucăţele mici şi o ceşcuţă de fructe de pădure congelate .
Sucul din comerţ se dă în clocot cu coaja de lămâie şi cea de portocală, se acoperă şi se lasă 5-10 min. Apoi se strecoară.
Se amestecă cu sucul proaspat, cu zahărul, amidonul şi praful de budincp şi se amestecp la bain-marine pana se îngroaşă.
Citeşte şi: