REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Cremă de zahăr ars cu zmeură şi bezele
Publicat pe 26.07.2015 la 16:15 Actualizat pe 26.07.2015 la 16:41
Masa de duminică se ia în familie, iar dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios şi original, pregăteşte-le o "cremă de zahăr ars cu zmeură şi bezele". Este un o reţetă simplă, uşoară şi de sezon. Ba mai mult decât atât, se prepară rapid şi uşor.
Masa de duminică se ia în familie, iar dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios şi original, pregăteşte-le o "cremă de zahăr ars cu zmeură şi bezele". Este un o reţetă simplă, uşoară şi de sezon. Ba mai mult decât atât, se prepară rapid şi uşor.
Nicolai Tand, prezentatorul emisiunii "Star Chef", de la Antena Stars te învaţă pas cu pas cum să prepari acest desert.
INGREDIENTE:
- un litru de lapte dulce
- 8 gălbenușuri de ou
- 200g de zahăr
- un baton de vanilie
- fructe de pădure după preferinţă (de preferat zmeură)
MOD DE PREPARARE:
Se pregătesc bezelele din 4 albușuri, 225g de zahăr și o linguriță de esența de vanilie (opțional). Într-un vas, se bat albușurile până când se formează niște vârfuri atunci când ridici telul.
După ce se obține o spumă mai fermă, se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr și de vanilie și se totul, până să se obține o compoziție foarte groasă și lucioasă. Se adaugă restul de zahăr și se bate din nou.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu o lingurița se fac bezelele. Se lasă la cuptor o oră, care trebuie încălzit în prealabil la 140 grade Celsius și după, jumătate de oră, se reduce la 120 de grade, să nu se ardă. Se scot bezelele și se lasă la răcit.
Se topesc 100g de zahăr în două linguri de apă, pe foc, pentru a prepara caramelul. Când a căpătat o culoare brună, se toarnă în forme (de ceramică, de sticlă termorezistență, de silicon).
Se încălzeşte laptele (fără a-l fierbe), se taie batonul de vanilie și se pun 1-2 semințe, iar tija în laptele cald. Separat, se amestecă gălbenușurile cu 100g de zahăr, cu telul până ce zahărul se topește. Încorporează laptele călduț cu vanilie în amestecul de gălbenușuri și zahăr. Se amestecă totul bine și se toarnă compoziția în forme peste caramel.
Formele se pun la cuptor, în bain-marie (într-o oală sau tavă cu apă). Se lasă crema de zahăr ars 35 de minute la cuptor la 160 de grade. După care se lasă la răcit.
Poftă bună!
Foto: nicolaitand.ro
M.T.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Nicolai Tand te învaţă cum să faci vinete la cuptor cu sos bolognese
REŢETA ZILEI - VINERI: Salată de ton cu orez, perfectă pentru începutul de weekend