REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Plăcintă cu fructe de pădure
Publicat pe 23.11.2014 la 16:37 Actualizat pe 23.11.2014 la 16:46
Vă propunem un desert simplu şi delicios pentru o duminică după-amiază liniştită, petrecută alături de prieteni şi familie în casă. Plăcinta cu fructe de pădure este sănătoasă, delicioasă şi se face uşor.
Vă propunem un desert simplu şi delicios pentru o duminică după-amiază liniştită, petrecută alături de prieteni şi familie în casă. Plăcinta cu fructe de pădure este sănătoasă, delicioasă şi se face uşor.
Ingrediente aluat:
250 g faina
140 g margarina
70 g zahar pudra
1 galbenus
50 ml lapte
1 praf sare
Mod de preparare:
Gălbenuşul se freacă bine cu zahărul şi sarea până ce se obţine o cremă albă. Aceasta se subţiază cu puţin lapte. Margarina şi făina se frământă până ce aluatul devine nisipos. În acesta se face un gol şi se pune amestecul de ou.
Se încorporează şi, în cazul în care nu se leagă, se mai adaugă un pic de lapte. Se amestecă bine şi se strânge sub forma unei bile din aluat. Aluatul format se întinde şi se decupează o foaie în funcţie de mărimea tăvii. În cazul în care vă mai rămâne aluat, acesta poate fi congelat.
Pentru umplutură avem nevoie de:
300 g amestec fructe de padure congelate
160 g faina de migdale
1 ou
60 g zahar
200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Se freacă oul cu zahărul, după care se adaugă făina de migdale şi frişca lichidă.
În tava tapetată cu aluat se aşează fructele decongelate şi bine scurse şi se toarnă peste ele crema cu făină de migdale.
(foto: sallysbakingaddiction.com)
Se bagă la cuptor pentru 30 de minute şi apoi se lasă să se răcească în tavă.
Se serveşte presărată din abundenţă cu zahăr pudră.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - VINERI: Bomboane păianjen cu ciocolată! Ideale pentru noaptea de Halloween!
A.E.D.