Prăjitură cu cremă de vanilie, bună de te lingi pe degete
Publicat pe 18.01.2015 la 16:12 Actualizat pe 28.02.2018 la 18:40
Dacă eşti în pană de idei, îţi recomandăm să încerci reţeta de prăjitură cu cremă de vanilie. E uşor de preparat şi invitaţii vor fi încântaţi de rezultat.
Dacă eşti în pană de idei, îţi recomandăm să încerci reţeta de prăjitură cu cremă de vanilie. E uşor de preparat şi invitaţii vor fi încântaţi de rezultat.
INGREDIENTE
Blat:
- 6 albuşuri
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 2 linguri nucă măcinată
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 zahăr vanilat
Crema:
- 6 gălbenuşuri
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri amidon
- 400 ml lapte
- 100 g frişcă bătută
- esenţă de vanilie
Pentru decor:
- 50 g ciocolată amăruie
MOD DE PREPARARE
Blat:
Albușurile se băț spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și zahărul vanilat și se mixează până se obține o spumă lucioasă, care face țurțuri atunci când scoatem paletele mixerului. Incorporăm ușor făina amestecată cu nucă măcinată și praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.
Turnăm compoziția într-o tavă (20/30 cm) tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor la foc mediu până blatul se rumenește ușor și devine ferm la atingere. Se scoate pe un grătar și se lasă la răcit, cu tot cu hârtia de copt.
Cremă:
Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc. Se adaugă amidonul și se omogenizează. Turnăm apoi laptele amestecând ușor. Punem vasul pe foc mic și amestecând continuu fierbem (fără să dea în clocot) până compoziția se îngroașă. Se dă deoparte și se lasă la răcit, amestecând din când în când să nu se formeze pojghiță.
În budincă răcită încorporăm frișca bătută, apoi aromăm după gust cu esența de vanilie.
Punem cremă peste blatul răcit, nivelam și acoperim toată suprafața prăjiturii cu ciocolată rasă. Dăm la frigider pentru câteva ore, apoi se porționează după dorință, conform dulciurifeldefel.ro.
D.C.
foto: dulciurifeldefel.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ / Prăjitura inteligentă, CREMOASĂ şi uşor de preparat
REŢETA ZILEI: VINERI - Ratatouille: Cea mai populară mâncare de legume