REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Tartă cu cremă de brânză şi sos de mentă
Publicat pe 10.04.2016 la 16:25 Actualizat pe 10.04.2016 la 16:47
La sfârşit de weekend ne-am gândit să vă răsfăţăm cu un desert extraordinar şi simplu de făcut: tartă cu mentă şi sos de mentă. Invitaţii dumneavoastră o să fie cuceriţi de preparat şi o să vă ceară şi la pachet.
La sfârşit de weekend ne-am gândit să vă răsfăţăm cu un desert extraordinar şi simplu de făcut: tartă cu mentă şi sos de mentă. Invitaţii dumneavoastră o să fie cuceriţi de preparat şi o să vă ceară şi la pachet.
Ingrediente: 350g de biscuiţi, 75g de unt, 250g de cremă de brânză, mentă, 100g de smântână (fermentată, nu dulce), 75g de zahăr brun, 2 oup întregi, 1 gălbenuş, ½ lingură de amidon, 1 legătură de mentă, 1 lămâie, 2 linguri de miere.
Mod de preparare blat: se sfarmă biscuiţii şi se amestecă împreună cu untul topit şi cu jumătate din cantitatea de zahăr. Apoi se pun într-o formă rotundă termorezistentă şi se dau la cuptor la 145°C, pentru 20 de minute.
Mod de preparare cremă: se bat ouăle cu restul de zahăr până acesta se dizolvă. Apoi se adaugă crema de brânză şi smântâna şi se amestecă. Se pune amidonul, coaja de lămâie rasă şi se omogenizează bine.
Asamblare: după ce s-a răcit blatul, se pune crema deasupra şi se bagă tava la cuptor pentru încă 50 de minute la 180°C.
Separat, se face un sos din zeama de lămâie, o legătură de mentă şi două linguri de miere, care se blenduiesc împreună, potrivit nicolaitand.ro.
Citeşte şi: