REŢETA ZILEI - JOI: Prăjitura cu morcovi, cu numai 200 de calorii
Publicat pe 14.04.2016 la 17:42 Actualizat pe 14.04.2016 la 17:43
Prăjitura cu morcovi este un desert delicios, uşor de preparat, pe care îl poţi savura fără grija kilogramelor în plus.
Prăjitura cu morcovi este un desert delicios, uşor de preparat, pe care îl poţi savura fără grija kilogramelor în plus.
Ingrediente prăjitură: 2 1/4 căni de faină integralăa sau fără gluten, 2 1/4 linguriţe de praf de copt, 3/4 linguriţe de bicarbonat de sodiu, 2 1/2 linguriţe de scorţişoară măcinată, 3/4 linguriţe de nucşoară, 1/2 linguriţă de sare, 2 linguriţe de ulei de cocos sau unt nesărat, topit la temperatura camerei, 3 albuşuri mari, la temperatura camerei, 1 linguriţă (15 ml) de esenţă de vanilie, 120 g de iaurt grecesc degresat, 60 ml de sirop de arţar, 1 1/2 linguriţă de extract de stevia, 180 ml de lapte degresat, 265 g de morcovi căliţi (aproximativ 4-5 morcovi care, în prealabil, au fost curăţaţi
de coajă).
Ingrediente grazură: 240 g de iaurt grecesc degresat, 30 de g de brânză grecească, 1 1/4 linguriţă de extract de baton de vanilie
Mod de preparare prăjitură: într-un bol mare se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorţişoara, nucşoara şi sarea. Într-un bol separat, se amestecă uleiul de cocos, albuşurile de ou şi vanilia, unde se adaugă iaurtul grecesc şi se amestecă până ce compoziţia se omogenizează. Se adaugă şi siropul de arţar şi extractul de stevia.
Se adaugă alternativ amestecul din ingredientele uscate cu cel din ingrediente umdete, începând şi terminând cu amestecul din făină. Când toate ingredientele sunt bine încorporate se adaugă morcovii căliţi, amestecând cu grijă, de jos în sus.
Se împarte compoziţia în două părţi egale, care se coc în tăvi separate, timp de 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Se scot tăvile din cuptor şi se lasă prăjitura să se răcească, după care se îndepărtează hârtia de copt.
Mod de preparare glazură: se amestecă într-un bol iaurtul grecesc cu brânza grasă din iaurt şi cu stevia. Se mixează totul până ce compoziţia capătă o textură frumoasă.
Mod asamblare prăjitură: pe unul dintre blaturi se întinde o parte consistentă din crema de iaurt, care se acoperă cu cel de-al doilea blat. Peste acesta se aşează restul de cremă de brânză şi, apoi, se pune prăjitura la frigider pentru 4-5 ore.
O porţie din această prăjitură are numai 200 de calorii, aşa că poţi mânca fără grija kilogramelor.
CITEŞTE ŞI: