REŢETA ZILEI - Joi: Reţetă delicioasă de post - Briam cu cartofi si dovlecei
Publicat pe 02.04.2015 la 17:00 Actualizat pe 02.04.2015 la 16:56
Reţeta de astăzi este un preparat grecesc, dar foarte bun pentru această perioadă în care creştinii ţin post. Bariam cu cartofi şi dovlecei este o reţetă uşor de preparat şi nici nu necesită mult timp.
Reţeta de astăzi este un preparat grecesc, dar foarte bun pentru această perioadă în care creştinii ţin post. Bariam cu cartofi şi dovlecei este o reţetă uşor de preparat şi nici nu necesită mult timp.
Conform reţetazilei.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Ingrediente:
1 kg cartofi mai mari, tăiaţi rondele
1 kg dovlecei medii, tăiaţi felii, pe lungime
500g roşii proaspete, curăţate de pieliţă şi pasate
6 căţei usturoi, tocaţi mărunt
1 legătură pătrunjel, tocat
1 1/2 cană ulei de măsline
2 căni supă de legume (sau apă)
sare
piper
Mod de preparare
Într-o tavă de cuptor se așază un strat format din felii de cartofi și dovlecei. Se sărează și se piperează, se presară jumătate din pătrunjelul tocat și jumătate din usturoi. Se stropește tot cu jumătate din cantitatea de roșii. Se continuă apoi cu un alt strat de cartofi și dovlecei pste care se presară restul ingredientelor (usturoi, pătrunjel, roșii). Se asezonează din nou și se stropește mâncarea cu ulei de măsline. Se adaugă 2 căni apa sau supă de legume și se da la cuptor cca. 1 oră.
Sursă foto Youtube
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - LUNI: Cartofii prinţului
REŢETA ZILEI - MIERCURI 1 APRILIE: "Minciunele"
E.V