REŢETA ZILEI - LUNI: Clătite cu ciuperci! Au acelaşi aluat pufos şi un gust savuros
Publicat pe 19.01.2015 la 16:22 Actualizat pe 19.01.2015 la 16:31
Vrei să încerci ceva nou? Aceste clătite savuroase cu ciuperci au un aluat pufos, dar umplutura este una deosebită. În plus, clătitele cu ciuperci sunt uşor de preparat.
Vrei să încerci ceva nou? Aceste clătite savuroase cu ciuperci au un aluat pufos, dar umplutura este una deosebită. În plus, clătitele cu ciuperci sunt uşor de preparat.
INGREDIENTE
- Ouă - 3
- Lapte - 500 ml
- Făină - 1 linguriţă
- Bicarbonat - 1/2 linguriţă
- Ulei de floarea soarelui - 1lingură pentru tigaie
- Ciuperci - 300 g
- Ceapă - 500 g
- Mărar - 1 legătură
- Margarină - 1/2 lingură
- Smântână - 1/2 lingură
- Piper - 1 praf
- Sare - 1 praf
MOD DE PREPARARE:
Trebuie să baţi ouăle cu un praf de sare, apoi incorporezi făina şi bicarbonatul şi subţiezi aluatul turnând laptele, puţin câte puţin. Vei obţine un aluat de consistenţa smântânii, pe care îl laşi să se odihnească timp de 15-20 de minute.
Încingi o tigaie şi o ungi cu un şerveţel înmuiat în ulei, înainte de a coace fiecare clătită. Prăjeşti clătitele şi le păstrezi la cald. Pentru umplutură, cureţi şi speli ciupercile şi ceapa şi le tai în felii şi, respectiv, mărunt. Căleşti puţin ceapa în margarina topită, pui ciupercile şi continui să lei înăbuşi împreună până când se pătrund.
Adaugi făina dizolvată în 50 ml apă rece, mărarul tocat, smântâna, sare şi piper după gust. Laşi compoziţia să mai fiarbă la foc mic 10-15 minute, amestecând continuu pană se îngroaşă. Repartizezi compoziţia pe clătite şi le rulezi. Serveşti clătitele cu puţină margarină şi smântâna deasupra.
A.B.
Foto: retetaperfecta.ro