Reţeta zilei - LUNI: Dovlecei umpluţi cu legume
Publicat pe 19.10.2015 la 16:17 Actualizat pe 19.10.2015 la 16:14
Dovlecei umpluţi cu legume este o reţetă simplă şi foarte gustoasă. Pentru a pregăti această mâncare aveţi nevoie de 200 g legume.
Dovlecei umpluţi cu legume este o reţetă simplă şi foarte gustoasă. Pentru a pregăti această mâncare aveţi nevoie de 200 g legume.
Mod de preparare
Dovleceii se curaţă de coajă, se taie în două pe lungime, apoi li se scoate miezul cu ajutorul unei lingurițe. Ceapa tocată mărunt se înăbușă în 2 linguri de ulei, se adaugă miezul scos de la dovlecei- tocat mărunt și legumele - spălate, curățate și tăiate în bucăți mai mici. Se lasă la călit până se înmoaie toate. Se adaugă mărar, pătrunjel, busuioc și se condimentează cu sare și piper după gust.
Se umplu dovleceii cu amestecul de legume. Deasupra fiecăruia se rade cașcaval și se pun felii de roșii. Se așează apoi, într-un vas termorezistent, împreună cu 100 ml apă, 3 linguri ulei și un praf de sare. Se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu și se dau la cuptor pentru 25 minute. Se îndepărtează capacul și se mai lasă la cuptor încă 15- 20 minute. Dovleceii umpluți cu legume se servesc calzi.
Sursă foto culinar.ro