REŢETA ZILEI - LUNI: Pui umplut cu năut! Un preparat bun de te lingi pe degete
Publicat pe 01.02.2016 la 13:58 Actualizat pe 01.02.2016 la 14:07
Nu mai ştii ce să găteşti şi te-ai plictisit de preparatele obişnuite? Puiul umplut cu năut este o reţetă ideală pentru cină, gustoasă şi uşor de preparat.
Nu mai ştii ce să găteşti şi te-ai plictisit de preparatele obişnuite? Puiul umplut cu năut este o reţetă ideală pentru cină, gustoasă şi uşor de preparat.
Ingrediente pentru pui: 1 pui, 200 g de unt, sare, piper, boia, cimbru, oregano, 4 căţei de usturoi
Ingrediente pentru umplutură: 800 g de năut, 2 căţei de usturoi, cimbru, boia, sare, piper, pătrunjel verde.
Mod de preparare: se scurge năutul şi se pune într-un bol, apoi se adaugă sarea, piperul, usturoiul pisat, cimbrul şi boiaua. Se pregăteşte puiul, se spală şi se tamponează cu şerveţele de bucătărie. Untul moale se amestecă împreună cu usturoiul pisat, boiaua, cimbrul, oregano, sarea şi piperul. Apoi, se freacă bine puiul atât în interior, cât şi în exterior cu untul orimat şi se întinde pe toată suprafaţa acestuia. Puiul astfel pregătit se aşează într-o tavă şi se umple cu năutul preparat anterior. Legăm picioarele puiului cu sfoară alimentară. Tăiem o căpăţână de usturoi necurăţată şi o aşezăm în tavă. Se pune la cuptor, la o tempoeratură de 180 de grade pentru aproximativ o oră, până ce puiul se rumeneşte frumos. La final, scoatem umplutura de năut din pui şi se amestecă cu pătrunjelul proaspăt tocat şi o punem în tavă, iar peste ea aşezăm puiul, potrivit caietulcuretete.com.
Citește și:
A.E.D.