Reţeta zilei - LUNI: Steluţe de Crăciun
Publicat pe 14.12.2015 la 16:35 Actualizat pe 14.12.2015 la 16:46
Sărbătorile de iarnă bat la uşă, iar gospodinele îşi fac planuri pentru o masă de Crăciun cât mai gustoasă. Dacă sunteţi în pană de idei în ceea ce priveşte desertul cu care să vă serviţi invitaţii, vă propunem un preparat ce poartă numele de steluţe de Crăciun.
Sărbătorile de iarnă bat la uşă, iar gospodinele îşi fac planuri pentru o masă de Crăciun cât mai gustoasă. Dacă sunteţi în pană de idei în ceea ce priveşte desertul cu care să vă serviţi invitaţii, vă propunem un preparat delicios.
Conform retete-cochete.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Ingrediente:
225 g unt la temperatură camerei
60 g zahăr pudră
1 plic de zahăr vanilat
1 lingurită aromă vanilie
260 g făină
1/2 linguriţă sare
pentru umplutură: 2 linguri gem, 1 linguriţă cacao, 1 lingură nuci măcinate
Mod de preparare
Untul se bate cu mixerul până devine pufos. Se adaugă zahărul pudră și cel vanilat și se mai bate timp de 2 minute. Adăugaţi apoi făină amestecată cu sarea și amestecați doar până făina s-a încorporat de tot.
Formați un disc din cocă și înveliți-l în folie de plastic. Coca se pune la frigider pentru cel puțin 1 oră. Scoateți apoi aluatul și încălziţi cuptorul la 180 C. Coca se întinde într-o foaie de 4-5 mm și cu ajutorul formelor tăiaţi steluțele. Pentru jumătate din biscuiți, cu o formă mai mică, se decupează o steluţă în mijlocul formei mari.
Acestea se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 10 minute, până s-au rumenit ușor pe margini. Puneți puțin din amestecul de gem, cacao și nuci pe steluțe și apoi presați deasupra o steluţă decupată. Puteți să presăraţi steluțele cu puțin zahăr pudră.