REŢETA ZILEI - MARŢI: Brioșe Rudolph, un desert deosebit pentru Crăciun special pentru cei mici
Publicat pe 15.12.2015 la 15:43 Actualizat pe 15.12.2015 la 16:09
Crăciunul se apropie cu paşi repezi, iar mămicile trebuie să fie pregătite din timp să gâtească dulciuri inventive şi delicioase pentru cei mai mici din familie.
Crăciunul se apropie cu paşi repezi, iar mămicile trebuie să fie pregătite din timp să gâtească dulciuri inventive şi delicioase pentru cei mai mici din familie.
Vă prezentăm, cu ajutorul site-ului GoodFood.ro, o reţetă de brioşe specială şi uşor de făcut, care îi va face pe copiii tăi să le manânce rapid, mai ales că îl întruchipează pe Rudolph, cel mai bun prieten al lui Moş Crăciun.
Ingrediente
200g de unt, tăiat cubulețe
200g de ciocolată, ruptă în pătrățele
200g de zahăr brun
2 ouă mari, bătute
1 linguriță extract de vanilie
250g de făină amestecată cu ½ linguriță praf de copt
PENTRU GLAZURĂ
200g de ciocolată, ruptă în bucățele
100ml de smântână pentru gătit, la temperatura camerei
50g de zahăr pudră
PENTRU RENI
12 nasturi de ciocolată
24 de nasturi de ciocolată albă
12 bombonele roșii
covrigei, tăiați cu grijă pe orizontală
Mod de preparare
Încinge cuptorul la 160ºC. Tapetează o tavă de brioșe cu hârtie specială. Topește într-o crăticioară pe foc mic untul, ciocolata și zahărul, împreună cu 100ml de apă, amestecând ocazional. Lasă totul deoparte să se răcească, în timp ce cântărești restul ingredientelor. Adaugă vanilia peste ouă, apoi înglobează-le în amestecul de ciocolată.
Pune făina într-un bol mare și mixează bine până o încorporezi. Umple formele de brioșe cu aluatul format și dă-le la cuptor pe raftul de jos, timp de 20-22 de minute. Lasă-le să se răcească. Pentru glazură, topește ciocolata la bain-marie, apoi stinge focul, adaugă smântâna pentru gătit și zahărul pudră. Amestecă-le bine și unge fiecare brioșă.
Așază câte un nasture de ciocolată în mijlocul fiecărei brioșe, apoi câte doi nasturi de ciocolată albă, care vor fi ochii. Folosește puțină glazură pentru a lipi bomboana roșie pe nasturele de ciocolată. Apoi, folosind din nou glazură, faci două puncte pe nasturii albi. Lipește bucățele de covrigei pentru a forma coarnele și gura. Aceste brioșe se pot păstra într-un recipient etanș până la trei zile.