REŢETA ZILEI - MARŢI: Dovleac copt şi risotto cu caşcaval
Publicat pe 09.09.2015 la 16:00 Actualizat pe 09.09.2015 la 16:02
Recomandarea noastră pentru astăzi este o mâncare uşoară şi delicioasă de dovleac copt şi risotto cu caşcaval! Este potrivită pentru acest anotimp şi mai ales nu îngraşă.
Recomandarea noastră pentru astăzi este o mâncare uşoară şi delicioasă de dovleac copt şi risotto cu caşcaval! Este potrivită pentru acest anotimp şi mai ales nu îngraşă.
Conform Good Food, modul de preparare şi ingredientele sunt:
Ingrediente
1kg de dovleac, curăţat de coajă şi de seminţe, tăiat în cubuleţe
1 lingură ulei de măsline
1 mână seminţe de dovleac
1 ceapă, tocată
1 căţel de usturoi, zdrobit
25g de unt
300g de orez pentru risotto
150ml de vin alb
1,2 litri de supă fierbinte de legume
100g de caşcaval, ras
1 legătură mică de chives, ruptă în bucăţi
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Se stropeşte dovleacul cu ulei şi se coace 15-20 de minute, până când devine moale şi auriu. În ultimele 4-5 minute se amestecă seminţele de dovleac cu puţină sare, se presară peste dovleac şi se lasă la cuptor restul de timp. Se scoate jumătate din cantitatea de dovleac şi se face piure, restul se păstrează cald în cuptor, la foc foarte mic.
2. Între timp, se înmoaie ceapa şi usturoiul în unt, într-o tigaie. Se adaugă amestecând orezul şi se mai lasă pe foc 1-2 minute. Se adaugă vinul şi se amestecă pe foc până când se evaporă. Se adaugă supa, câte un polonic, se amestecă până când se absoarbe lichidul aproape complet şi apoi se adaugă următorul polonic. După ce s-a încorporat toată supa, orezul ar trebui să fie moale şi cremos. Se adaugă piureul de dovleac şi se amestecă în continuare pe foc până când se încălzeşte, apoi se asezonează cu sare şi piper. Se serveşte în boluri nu foarte adânci, presărat cu dovleac copt, caşcaval, chives şi seminţe de dovleac.
Sursă foto Good Food
Citeşte şi
Reţeta zilei - LUNI: Supă cremă de dovleac - Potrivită pentru serile răcoroase de toamnă
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Cel mai delicios tort cu ciocolată, migdale şi nuci