REŢETA ZILEI - MARŢI: Piept de raţă cu struguri
Publicat pe 10.02.2015 la 16:33 Actualizat pe 10.02.2015 la 16:40
Ziua Îndrăgostiţilor se apropie cu paşi repezi, aşa că ne-am gândit să vă propunem o reţetă delicioasă şi uşor de preparat. Pieptul de raţă cu struguri este preparatul ideal pentru o cină romantică, la lumina lumânărilor, petrecută alături de partener.
Ziua Îndrăgostiţilor se apropie cu paşi repezi, aşa că ne-am gândit să vă propunem o reţetă delicioasă şi uşor de preparat. Pieptul de raţă cu struguri este preparatul ideal pentru o cină romantică, la lumina lumânărilor, petrecută alături de partener.
Ingrediente: 2 piepturi de raţă, 2 linguri de miere, 4 linguri de oţet, 200 de grame de struguri, 30 gr de unt, jumătate de cană de vin alb, sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Amestecaţi mierea, oţetul, sarea şi piperul într-un bol.Tăiaţi partea grasă a piepturilor de raţă cu ajutorul unui cuţit ascuţit într-o formă triunghiulară. Frecaţi ambele părţi ale cărnii cu acest amestec. Marinaţi-le 5 minute. Spălaţi strugurii şi scoateţi-le seminţele. Incingeţi untul într-o cratiţă mare. Adăugaţi strugurii. Adăugaţi sare, piper şi turnaţi vinul peste ei. Acoperiţi cratiţa. Lăsaţi-i să fiarbă uşor la foc mic până la servire. Intre timp, preîncălziţi o tigaie cu fund gros. Aşezaţi piepturile de raţă în ea, cu partea grasă în jos. Prăjiţi-le la foc mare 7 minute. întoarceţi-le fără să înfigeţi furculiţa ori cuţitul, pentru a nu lăsa sucul să iasă. Reduceţi temperatura de gătire şi mai prăjiţi-le 7 minute. Lăsaţi piepturile de raţă să stea 5 minute înainte de-a le înveli în folie de aluminiu pentru a definitiva gătirea. Tăiaţi-le în fâşii subţiri. Aranjaţi-le pe un platou. Acoperiţi-le cu sos de struguri. Serviţi-le imediat.