REŢETA ZILEI - MARŢI: Ruladă de cacao cu mascarpone! Desertul de care te vei îndrăgosti
Publicat pe 22.03.2016 la 16:40 Actualizat pe 22.03.2016 la 16:39
Ai poftă de ceva dulce? În acest caz, noi îţi recomandăm să încerci rulada de cacao cu mascarpone, deoarece e de-a dreptul delicioasă.
Ai poftă de ceva dulce? În acest caz, noi îţi recomandăm să încerci rulada de cacao cu mascarpone, deoarece e de-a dreptul delicioasă.
INGREDIENTE:
- 5 ouă
- 140 gr zahăr
- 65 gr făină
- 5 gr amidon
- 20 gr cacao
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă rasă cafea solubilă
- 1 lingură apă călduţă
Pentru umplutură:
- 350 gr mascarpone
- 4 linguri smântană pentru frişcă
- 3-4 linguri zahăr pudră vanilat
- 1/4 linguriţă scorţişoară
MOD DE PREPARARE:
Mai întâi, dizolvă cafeaua în apă caldă. Cerne făina, amidonul, cacaoa şi praful de copt. Mixează gălbenuşurile cu 70 gr zahăr până când obţinetţ o cremă groasă. Bate albuşurile spumă, iar apoi adăugaţi încet restul de 70 gr zahăr, turnându-l pe marginea vasului. Apoi, bate spuma bine şi adaugă în gălbenuşuri jumătate din amestecul cu făina. Amestecă uşor cu un tel.
Adaugă 1/3 din spuma de albuşuri şi amestecă de sus in jos, iar apoi adaugă restul de făină. Adaugă 1/3 din spumă, pune cafeaua şi adaugă restul de 1/3 spumă. Aşază hartia de copt într-o tavă de 33 x 37 cm şi unge hârtia cu ulei. Distribuie aluatul cu o lingură pe toată suprafaţa tăvii. Nivelează-l uşor cu dosul lingurii.
Coace blatul la 180C timp de maxim 10 minute. Scoate tava din cuptor şi trece cu cuţitul pe marginea aluatului în caz că s-a lipit de margini. Trage foaia cu tot cu hârtie de copt afară din tavă. Rulează foaia călduţă şi dezlipeşte hârtia de foaie. Lasă foaia rulată până se răceşte complet. Bate cu mixerul toate ingredientele pentru umplutură şi pune doar 3 linguri de zahăr. Desface foaia uşor şi unge-o pe toată suprafaţa cu cremă de mascarpone. Rulaţi la loc şi taie marginile inestetice, dacă nu ai decupat anterior aceste margini. Învârteşte rulada în hârtie de copt ca să fii sigur că stă rulată.
Poftă bună!
A.B.
Foto: finecooking.com
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Prăjitura Ciocomania! E gata în câteva minute şi are un gust demenţial