REŢETA ZILEI - MARŢI: Salată consistentă cu cartofi şi şunculiţă
Publicat pe 12.04.2016 la 16:33 Actualizat pe 12.04.2016 la 16:52
Salata consistentă cu cartofi şi şunculiţă crudă afumată este recomandarea noatră pentru această zi. Este perfectă în orice moment al zilei, ne sfătuieşte nicolaitand.ro.
Salata consistentă cu cartofi şi şunculiţă crudă afumată este recomandarea noatră pentru această zi. Este perfectă în orice moment al zilei, ne sfătuieşte nicolaitand.ro.
Ingrediente pentru 4 persoane
500 g cartofi noi
500 g roşii cherry
250 g şunculiţă crudă afumată
500 g salată eisberg
2 căţei de usturoi
ulei
oţet balsamic
sare
piper
Mod de preparare
Mai întâi se spală bine cartofii, pentru că se vor prepara în coajă.
Se aleg nişte cartofi potrivit de mari pentru a-i secţiona în două.
Se prepară mai întâi în baie de ulei, până când sunt bine pătrunşi.
Cartofii se vor transfera bine scurşi într-o tigaie de teflon
Usturoiul se striveşte uşor, ajutandu-ne de podul palmei.
Se adaugă usturoiul strivit printre cartofii din tigaie pentru a da acestora un plus de aromă.
Cartofii se prepară pentru câteva minute, atât cât să se aromatizeze de la usturoi, apoi se scot pe prosoape absorbante.
Într-o altă tigaie, se prepară şunculiţa crudă afumată, tăiată în fâşii, dar fără a adăuga grăsime în tigaie.
Adăugăm însă, puţin oţet balsamic, atunci când şunculiţa este uşor rumenită pe toate părţile şi o mai lăsăm câteva minute pe foc, să se întrepătrundă cu gustul oţetului balsamic, amestecând-o uşor.
Roşiile cherry le tăiem în jumătăţi.
Aşezăm salata pe farfurii şi imediat punem peste ea şunculiţa caldă.
Adăugăm roşiile tăiate şi presărăm sare şi piper după gust.
Apoi adăugăm cartofii şi servim cu mare pofta!
Poftă bună!
sursa foto: nicolaitand.ro
CITEŞTE ŞI: