REŢETA ZILEI - MARŢI: Tarta regilor
Publicat pe 18.08.2015 la 15:30 Actualizat pe 18.08.2015 la 15:41
Celebrul bucătar Nicolai Tand vă prezintă astăzi o reţetă de tartă specială, potrivită pentru toate gusturile şi toate vârstele.
Celebrul bucătar Nicolai Tand vă prezintă astăzi o reţetă de tartă specială, potrivită pentru toate gusturile şi toate vârstele.
Acest desert ascunde înauntru un secret şi este foarte popular în Franţa. spune Nicolai pe blogul lui.
Ingrediente:
- 150 g unt
– 100 g zahăr pudră
– 200 g făină de migdale (migdale sfărâmate fin)
– 2 ouă
– foietaj
– o migdală întreagă
Mod de preparare:
Pentru umplutură se amestecă făina de migdale cu untul, se adaugă zahărul şi un ou. După ce am făcut acest prim pas, luăm o bucată de foietaj şi îi dăm formă rotundă cu ajutorul unei farfurii. Înţepăm foietajul cu furculiţa ca să nu se umfle cât timp stă la cuptor, îl ungem cu gălbenuş de ou, apoi adăugăm umplutura. Deasupra punem cea de-a doua bucată de foietaj. Unim marginile celor două aluaturi, pentru ca umplutura să nu iasă din tavă, cu ajutorul unei furculiţe.
Ȋn final, ungem cu gălbenuş de ou şi băgăm “Tarta Regilor” timp de 30 de minute, în temniţa încinsă la 180 de grade.