REŢETA ZILEI - MIERCURI: Chec cu inimioare, special pentru Valentine's Day
Publicat pe 11.02.2015 la 16:22 Actualizat pe 11.02.2015 la 16:42
Valentine's Day se apropie cu paşi repezi, aşa că îţi propunem o reţetă delicioasă şi rapidă pentru a lăsa o impresie bună iubitului. Trebuie să te înarmezi cu ingredientele necesare şi cu multă imaginaţie.
Valentine's Day se apropie cu paşi repezi, aşa că îţi propunem o reţetă delicioasă şi rapidă pentru a lăsa o impresie bună iubitului. Trebuie să te înarmezi cu ingredientele necesare şi cu multă imaginaţie.
Ingrediente:
4 ouă
6 linguri zahăr
130 gr făină
55 ml ulei
o jumătate de plic de praf de copt
un zahăr vanilat
un plic de cremă de vanilie
o ceşcuţă de lapte
Mod de preparare
Am separat ouăle, iar albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare şi apoi am adăugat, treptat şi zahărul, mixând în continuare. Gălbenuşurile le-am mixat cu uleiul. Crema de vanilie am amestecat-o cu laptele, turnat încet, ca să nu se facă cocoloaşe, apoi le-am adăugat în gălbenuşuri. Treptat am încorporat şi făina amestecată cu praful de copt. La sfârşit am adăugat şi spuma de albuşuri. Am turnat compoziţia de chec într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi am dat-o la cuptor pentru vreo jumătate de oră. Faceţi proba cu scobitoare.
Cum se face inima în mijlocul checului
După ce chechul s-a copt îl tăiaţi pe jumătate şi scoatezi miezul. Umpleţi checul cu o crema dorită, apoi lipţi cele două jumătăţi. Când îl veţi tăia, o să aveţi inimi. Vedeţi procedeul în clipul de mai jos.
L.F.
Foto: goodfood.com
Citeşte şi: