REŢETA ZILEI - MIERCURI - Mere coapte cu afine şi cremă de vanilie
Publicat pe 19.08.2015 la 16:44 Actualizat pe 19.08.2015 la 16:48
Afară pare că a venit toamna, aşa că m-am gândit să vă propun o reţetă uşoară, extrem de gustoasă şi cu parfum de melancolie: mere coapte cu afine şi cremă de vanilie.
Afară pare că a venit toamna, aşa că m-am gândit să vă propun o reţetă uşoară, extrem de gustoasă şi cu parfum de melancolie: mere coapte cu afine şi cremă de vanilie.
Ingrediente: 50g de făină, 25g de unt tăiat în cubuleţe mici, 1-4 linguriţă de amidon, 50g de zahăr, 65g linguri suc de lămâie şi 4 mere
Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 de grade. Se scoate cotorul merelor şi sâmburii, lăsându-se baza intactă. Se unge interiorul fructelor cu suc de lămâie. Apoi, se amestecă afinele cu două linguri de zahăr şi amidon şi se umplu merele cu acest amestec.
Mod de preparare topping din unt: se amestecă untul cu 25g de zahăr şi făina, până capătă un aspect grunjos. Se adaugă acest amestec peste merele umplute.
Merele se dau la copt timp de 25-30 de minute.
Mod de preparare crema de vanilie: se amestecă două gălbenuşuri de ou cu 1 linguriţă de amidon, 25g de zahăr şi o linguriţă de extract de vanilie. Se toarnă acest amestec peste smântâna fierbinte şi se pune înapoi pe foc până când începe să se îngroaşe.
Merele se servesc fierbinţi cu crema de vanilie.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Gnocchi cu sos si parmezan
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Crepes Suzette
A.E.D.