REŢETA ZILEI - MIERCURI: Pacheţele de primăvară imperiale
Publicat pe 29.04.2015 la 16:40 Actualizat pe 29.04.2015 la 16:49
Pacheţelele de primăvară imperiale sunt perfecte pentru o masă de prânz delicioasă, rapidă, care te va umple de energie. Acest fel de mâncare, pur şi simplu creează dependeţă. Se recomandă să fie servite cu sos vietnamez şi salată.
Pacheţelele de primăvară imperiale sunt perfecte pentru o masă de prânz delicioasă, rapidă, care te va umple de energie. Acest fel de mâncare, pur şi simplu creează dependeţă. Se recomandă să fie servite cu sos vietnamez şi salată.
Ingrediente pentru umplutură: 200 gr. de carne tocată, 100 gr. de creveţi, 50 gr. carne de crab (sau 3 batoane de surimi), 50 gr. tăieţei de orez, 1 ou mic, 1 morcov mare, 1/4 ceapă, 1 căţel mic de usturoi, 5 ciuperci negre uscate, 1 lingură de suc de lămâie, 1 linguriţă sos de peşte, 1/4 linguriţă de piper măcinat, 20 - 25 de foi de orez, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare compoziţie: Se acoperă ciupercile cu apă fierbinte, după care se procedează la fel cu tăieţeii de orez. Se lasă în apa fierbinte timp de 10 minute. Se toacă mărunt creveţii şi carnea de crab, după care se amestecă cu carnea de porc, morcovul dat pe răzătoare, ceapa tocată mărunt şi usturoiul strivit. Apoi, se adaugă şi ciupercile rehidratate şi tocate fin, împreună cu tăieţeii. Se amestecă totul bine până la omogenizare. La final, se condimentează umplutura cu sare, piper, suc de lămâie, sos de peşte şi ou bătut. Se amestecă totul, până când compoziţia devine omogenă.
Mod de preparare rulouri: se umple o farfurie adâncă cu apă la temperatura camerei. Se ia câte o foaie de orez şi se scufundă rapid în apă, se scoate şi se mai scufundă încă o dată şi se scoate iar rapid. Se aşează pe suprafaţa de lucru şi se lasă 1 minut să se înmoaie şi să devină pliabilă. Pe fiecare foaie aşezaţi 1 linguriţă cu vârf de umplutură, rulaţi foaia peste umplutură, ridicaţi marginile şi sigilaţi umplutura, după care rulaţi până la capăt. După ce aţi rulat toate rulourile, încingeţi bine mult ulei. Apoi, scufundaţi rulourile în tigaia cu ulei şi prăjiţi-le la temperatură joasă până devin puţin rumene.Scoateţi-le pe şerveţele absorbante.
sursa: e-retete.ro
Citeşte şi: