Reţeta zilei - Miercuri: Paste Singapore recomandate de Chef Cătălin Scărlătescu
Publicat pe 04.03.2015 la 14:33 Actualizat pe 04.03.2015 la 15:04
Astăzi îţi recomandăm o reţetă care-ţi lasă gura apă. Pastele Singapore se prepară uşor, sunt sănătoase, iar Chef Cătălin Scărlătescu te învaţă, pas cu pas, cum să le găteşti.
Astăzi îţi recomandăm o reţetă care-ţi lasă gura apă. Pastele Singapore se prepară uşor, sunt sănătoase, iar Chef Cătălin Scărlătescu te învaţă, pas cu pas, cum să le găteşti.
Ai nevoie de:
Paste de orez (Pastele le ținem în apa rece 40 de minute) ,Ulei de susan, sos soia Kikkoman, gingrer (ghimbir), usturoi, Thai Chilli, Zuchinni (dovlecel), Țelină apio, morcov, praz , ceapă verde, ciuperci urechi de lemn, ardei gras galben,ardei gras roșu, creveți (ideal ar fi 16/20 sau mai mari).
Cum se prepară:
Legumele se taie Julien, iar ciupercile urechi de lemn se gătesc dehidratate așa că și ele stau în apa rece. Ordinea în tigaie este următoarea: ulei susan, ginger, usturoi și chilli, restul legumelor fără ceapă verde. Nu uita legumele se prăjesc foarte puțin, all dente. Se adaugă apoi și creveții și se lasă la foc câteva minute. Peste tot acest amestec adăugăm pastele scurse bine,( nu uita au stat 40 minute în apa RECE), iar peste adăugăm sos soia Kikkoman. Ceapa verde este folosită doar la montaj.
Dacă respecţi instrucţiunile, nu ai cum să dai greş, iar pe masă vei avea un preparat delicios, care se găseşte în meniul restaurantelor de lux. Poftă bună!
Foto: Arhivă
Citeşte şi: