REŢETA ZILEI - MIERCURI: Plăcintă stea cu ciocolată! Un adevărat răsfăţ culinar
Publicat pe 25.02.2015 la 16:55 Actualizat pe 25.02.2015 la 18:14
Vă prezentăm cea mai delicioasă prăjitură cu ciocolată din toate timpurile! Chiar dacă pare greu de preparat, deoarece este în formă de stea, lucrurile nu stau deloc aşa. Pregăteşte această prăjitură savuroasă şi îi vei uimi pe toţi cei apropiaţi ţie!
Vă prezentăm cea mai delicioasă prăjitură cu ciocolată din toate timpurile! Chiar dacă pare greu de preparat, deoarece este în formă de stea, lucrurile nu stau deloc aşa. Pregăteşte această prăjitură savuroasă şi îi vei uimi pe toţi cei apropiaţi ţie!
Ingrediente:
- 450 grame de făină
- 200 ml de lapte
- 2 gălbenuşuri
- albuşurile pentru uns
- 8 grame de drojdie uscată
- 30 grame de unt
- 70 grame de zahăr
- un praf de sare
- 200 grame de ciocolată topită
Mod de preparare:
Potrivit marvelousgoods.wordpress.com, pune drojdia peste laptele călduţ şi lăsaţi 10-15 minute să se limpezească. Dă făina prin sită pentru un aluat mai fin, adaugă zahărul şi sarea. Amestecă-le bine pe toate. Peste făină pune gălbenuşurile, drojdia şi untul. Îţi recomand să topeşti untul, ajută mai mult la frâmântare, iar aluatul se face mai fin. Fiind prima dată când am făcut reţeta, am pus untul la temperatura camerei, iar aluatul nu a ieşi suficient de fin. Amestecă toate ingredientele cu o lingură de lemn.
Frământă vreo 7 minute aluatul, până devine fin şi foarte puţin lipicios. Lasă-l la crescut într-un loc cald vreo 40-60 de minute, până aproape îşi dublează volumul. Când aluatul a crescut, pune-l pe suprafaţa de lucru şi mai frământă-l timp de 1 minut. Apoi taie-l în 4 părţi egale. Ia prima foaie, întinde-o cam de 2-3 mm grosime. Dacă ai o formă rotunda ca cea din poza mea, o poţi folosi apăsând puţin pentru a da conturul. Dacă nu ai, ia tava pe care inteţionezi să o foloseşti pentru copt şi dă un contur folosind un cuţit bont (nu trebuie să tai aluatul de tot). După ce ai dat conturul, pune foaia pe hârtia de copt. Urmează aceeaşi procedură pentru celelalte 3 foi.
Pe prima foaie pune ciocolata topită şi întinde-o respectând conturul. Când ai întins bine, pune deasupra următoarea foaie şi repetă procesul. Apoi, ia din nou forma pe care ai folosit-o pentru a da contur, centreaz-o şi taie excesul de aluat. Ia o cană mică şi fixează centrul. Apoi, cu un cuţit care taie foarte bine, taie 4 fâşii egale începând de la conturul centrului. Apoi împarte cele 4 făşii în 8 părţi egale, iar cele 8 în 16.
Ia câte două făşii vecine şi suceşte-le de două ori către exterior. Apoi, pentru a-i da formă frumoasă, îndoaie colţurile sub ea. Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Unge prăjitura cu albuş înainte să o pui la cuptor pentru a se rumeni frumos. În primele 10 minute, foloseşte doar elementul inferior de coacere al cuptorului. Apoi poţi da drumul şi elementului superior de încălzire şi mai las-o 5-10 minute.
Poftă bună!
A.B.
Foto: marvelousgoods.wordpress.com
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - Salată de ton cu avocado! Gata în 10 minute şi extrem de sănătoasă