REŢETA ZILEI - Miercuri: Tort Flori de Primăvară
Publicat pe 03.02.2016 la 16:05 Actualizat pe 03.02.2016 la 16:23
Astăzi vă propunem un mic răsfăţ culinar. Gradele din termometru au crescut, semn că primăvara bate la uşă aşa că ce poate să fie mai delicios decât un desert care să te ducă cu gândul la acest anotimp.
Astăzi vă propunem un mic răsfăţ culinar. Gradele din termometru au crescut, semn că primăvara bate la uşă aşa că ce poate să fie mai delicios decât un desert care să te ducă cu gândul la acest anotimp.
Pentru a prepara Tortul Flori de primăvară, modul de preparare şi ingredientele sunt:
Conform Culinar.ro pentru Blat ai nevoie de :
6 ouă, 200 gr zahăr tos, 30 ml apă rece, 30 ml ulei, 20 gr cacao, 8 linguri făină
Sirop:
400 ml apă, 200 gr zahăr, 2 plicuri cappucino de ciocolată
Cremă:
650 ml frișcă lichidă, 300g ciocolată albă , 400 g căpșuni, 100 g zahăr, 4lg zeamă de lămâie, 20g gelatină dizolvată în 5lg de apa caldă
Mod de preparare
Se face blatul și se coace într-o tavă în formă de floare, apoi se tăie în trei.
Cremă:
Căpșunele se fac pireu în blender, se pun într-o cratiță împreună cu zahărul și zeama de lămâie și din momentul când au început să fiarbă, se lasă 3 minute, apoi se dau deoparte. 400 ml frișcă lichidă se pune într-o cratiță pe abur și când e fierbinte se pune ciocolata ruptă bucățele, se amestecă până s-a topit toată, apoi așa fierbinte se pune peste pireul de căpșuni. Se adaugă și gelatină în cremă caldă și se lasă la rece până începe să se închege puțin.
Între timp se bate bine restul de 250ml frișcă și când crema de căpșuni a început să se închege se amestecă cu frișca (cu mixerul). Se pune o foaie de blat în tava în care a fost copt, se însiropează cu siropul de la amandina care se împarte în trei. Se pun și felii de căpșuni peste blat, să fie mai aromat și pe urmă jumătate din cremă, a două foaie, iar căpșuni și iar cremă și deasupra a treia foaie.
Se acoperă tortul cu folie alimentară și se pune la rece câteva ore după care se întoarce pe un platou. Pentru a fi îmbrăcat în pasta de zahăr, se dă un strat subțire de unt înainte. Se îmbracă în pastă și apoi se pune buchețelul care se poate face cu câteva zile înainte.
Sursă foto torturiartisticepentrusuflet.blogspot.com
Citeşte şi
E.V