REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Cea mai delicioasă prăjitură de post cu mere şi glazură de ciocolată
Publicat pe 21.11.2015 la 15:10 Actualizat pe 21.11.2015 la 15:08
De câteva zile am intrat în Postul Crăciunului, dar astea nu înseamnă că nu putem să mâncăm bine şi în această perioadă. Ba chiar poţi să prepari deserturi delicioase, foarte rapid şi uşor.
De câteva zile am intrat în Postul Crăciunului, dar astea nu înseamnă că nu putem să mâncăm bine şi în această perioadă. Ba chiar poţi să prepari deserturi delicioase, foarte rapid şi uşor.
Dacă te-ai hotărât să ţii tot postul, încearcă această reţetă de prăjitură cu mere şi glazură de ciocolată. Iată cât de simplu se pregăteşte, potrivit site-ului petitchef.ro.
Ingrediente:
- 1 cană mere rase
- 1 cană făină
- 1 cană zahăr
- 1 cană ulei
- 1 plic praf de copt
- scorțișoară
- nuci, stafide (după preferinţă)
- zahăr vanilat
Glazură:
- 6 lg cacao
- 6 lg zahăr
- 6 lg apă
- 100 gr. margarină
Mod de preparare:
Într-un bol se pun merele rase, zahărul, zahărul vanilat și scorțișoara și se amestecă bine. Adăugăm făină împreună cu praful de copt și uleiul în compoziție până se omogenizează.
Se da la cuptorul preîncălzit timp de 20-25 min, până se rumenește și se desprinde ușor de pe marginile tăvii.
Glazura:
Se pune un ibric pe foc împreună cu margarina și apă, când s-a topit adăugăm zahărul și cacaoa amestecând continuu. Când prăjitură s-a răcit adugam glazura.
Poftă bună!
Foto: petitchef.ro
Citeşte şi:
REȚETA ZILEI - Vineri: Saramură de pește. O prepari în doi timpi și trei mișcări!
REŢETA ZILEI - Joi: Cheesecake din 3 ingrediente
Reţeta zilei - MIERCURI: Prăjitură tablă de şah